BURNA NOĆ U UKRAJINI: Dronovi s znakovitim porukama napali gradove (VIDEO)

04.05.2023. 10:28:00

Novi zračni udari u Ukrajini dogodili su se tijekom noći. Eksplozije su se čule kod Kijeva, Odese, Kramatorske i još nekih gradova.

Na jugu Rusije zapalila se naftna rafinerija nakon napada dronom, a ruske službe uspjele su ugasiti požar koji je buknuo u velikoj naftnoj rafineriji dva sata nakon napada dronom, objavila je agencija za obavještavanje TASS. Pojasnili su da se incident dogodio rafineriji Ilski , blizu luke Novorosisk na Crnom moru. Samo dan ranije zapalilo se skladište nafte koje se nalazi blizu mosta koji spaja rusko kopno s Krimom.

Noćaši su ruski projektili i dronovi nastavili napadati ukrajinske gradove, nastavljajući tako krvavi niz napada nakon perioda relativnog zatišja. Rusija je napala ukrajinske ciljeve kao odmazdu za njihov napad na Kremlj i potencijalni atentat na Putina. Odaslali su veliku količinu dronova samoubojica koji su uglavnom ciljali Kijev i Odesu.

U napadu nije bilo žrtava, a 18 dronova uspješno je oboreno prije nego što su stigli na cilj. Od toga su 3 drona završila u blizini đačkog doma.

Na ostacima dronova pronađene su ugravirane poruke “za Moskvu” i “za Kremlj” , javio je  The Guardian.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: F.A./Foto: snimka zaslona/YouTub

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.