Čeka li nas sedam gladnih godina?

28.12.2020. 10:40:00

POLITIČKI RENTGEN

Čini se da će oporbeni snovi i snovi HDZ-ovih crnih labudova i ovaj puta ostati nedosanjani pa će rušenje ove Plenkovićeve Vlade morati ostaviti za neki sretniji trenutak, a u međuvremenu bi se trebali zatvoriti na tri mjeseca u neku klauzuru i kad izađe bijeli dim bio bi to znak da su se ujedinili pod dirigentskom palicom nekog novog lidera. Pjevač to nije!

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Pišem pod laganim stresom koji su izazvala dva potresa od 5 stupnjeva i protresla me u mirnom blagdanskom ozračju, ali ipak optimističnom zbog početka cijepljenja u Hrvatskoj što je dobar znak da je to početak kraja korone. Ipak to ne znači da možemo biti mirni ni spokojni, jer pobuna prirode protiv čovjeka može mutirati u neke nove nepredvidive boleštine. O stresu potresa ne treba ni trošiti riječi?

Svijet i Hrvatsku pogodile su nove pošasti i ne bi me začudila ni najezda skakavaca ili žaba krastača. Čini se da nam neko šalje poruku o sedam debelih i sedam mršavih biblijskih krava, a da smo na rubu sedmogodišnje gladi sve je više realnih pokazatelja.

Kako se ono kaže, dok nekom ne smrkne drugom ne osvane, pa se po zadnjem ispitivanju javnog mnijenja može iščitati da HDZ sigurno jedri ovim neverama i da ih čeka sedam sitih godina koje mu neće devalvirati ni oporbena koalicija svih lijevih i desnih snaga u Hrvatskoj. Lijepo je gledati to ideološko oporbeno blagdansko raspoloženje u koaliciji protiv HDZ-a, kakvu ne bi uspio složiti ni vizionarski čarobnjak pomirbe Franjo Tuđman! Zamislite! Škoro i Peđa u istom sokaku?

HDZ je dobio blagdanski poklon od CRO barometra pa po najnovijem ispitivanju javnog mnijenja ima rejting koji gotovo veći od rejtinga SDP-a, Mosta, i DP-Miroslava Škore zajedno. Što koalicija Škore i Peđe brutalnije udara Plenkovića on sve više raste. Možda bi im bilo produktivnije i pametnije da ga malo više hvale, a mogli bi kada bi bili realni? I kad bi imali pameti!

S obzirom da smo na početku kraja borbe s koronom koja će bez ikakve sumnje završiti pobjedom Beroša, Capaka, zločeste Alemke Markotić i Vlade Republike Hrvatske na radost pučanstvu, HDZ ima objektivnu priliku tu činjenicu kapitalizirati i ne bi bilo ništa neobično da za nekoliko mjeseci dostignu rekordnu popularnost od 40%. Naravno, tu ne mislim na političko profiterstvo, već na činjenicu da narod voli uspješne liječnike koji ih izliječe.

U tom kontekstu dobrih vijesti za HDZ krenut će i obnova Zagreba, dovršavaju se značajni infrastrukturni projekti, građevinski sektor će eksplodirati, EU nam šalje značajna sredstva za pomoć i to su sve politički mjerljive akcije koje će HDZ-u osigurati rast i vjerojatno još jedan mandat bez obzira što će narod kaskati iza sedam mršavih krava. Ako se to dogodi HDZ će doista imati sedam debelih krava, a u tom kontekstu i cijela Hrvatska bi mogla biti barem malo materijalno i duhovno sitija. Makar imaginarno, percepcijski? Jer nije Krist nahranio mnoštvo ljudi s pet ribica. On ih je uvjerio da je duhovno bogatstvo najbolja terapija za glad!

Čini se da će oporbeni snovi i snovi HDZ-ovih crnih labudova i ovaj puta ostati nedosanjani pa će rušenje ove Plenkovićeve Vlade morati ostaviti za neki sretniji trenutak, a u međuvremenu bi se trebali zatvoriti na tri mjeseca u neku klauzuru i kad izađe bijeli dim bio bi to znak da su se ujedinili pod dirigentskom palicom nekog novog lidera. Pjevač to nije! Jer, ako se to ne dogodi i ostanu raštrkani k’o rakova dječica, HDZ će u svoje dvorište vratiti sve što su im oni uzeli na predsjedničkim i parlamentarnim izborima i može se dogoditi da će HDZ na svim nadolazećim nadmetanjima ponovit Tuđmanovske apsolutne rezultate? Da ne kažem Orbanovske?

To je realnost, a sve ostalo su puste tlapnje, želje i pozdravi podkapacitiranih smušenjaka koji od veličine svog ega ne vide prst pred nosom.

Na lokalnom planu mogla bi se totalno zaplaviti Hrvatska, a Zagreb bi konačno mogao dobiti gradonačelnika iz redova najveće državotvorne stranke. Za sada ne sumnjam da će to personalno biti snažan i konkurentan kandidat kakav je i HDZ kao vodeća stranka u državi. Jer ako je Bandić „neumorni“, Plenković je sigurno „nedodirljivi“!

E sad, pozivam ponovo sve trolovske plaćenike da me opet razapnu zbog apologetike HDZ-u i Plenkoviću , uz molbu da mi objasne što je ovdje neutemeljena apologetika, a što su notorne činjenice?

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar

Izvorni autor: Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.