Čeka nas neugodan vikend: U subotu sve što može odletjeti sklonite, zaboravite na luftiće

10.07.2020. 09:12:00

Još u prvome dijelu subote očekuje se uglavnom sunčano i toplo vrijeme, temperatura će se penjati i do 34 stupnja i posvuda će biti vruće, naročito na Jadranu i u Slavoniji

Nakon vrućeg i suhog tjedma, vikend pred nama donosi veliku promjenu vremena s osjetnim padom temperature i do 10 stupnjeva, ali i veliko nevrijeme na kopnu.

Još u prvome dijelu subote očekuje se uglavnom sunčano i toplo vrijeme, temperatura će se penjati i do 34 stupnja. Vruće će biti i u gorskom dijelu uz temperature do najviše 31 stupanj, a na Jadranu možda i stupanj do dva više. U Istri i primorju će također puhati umjereni jugozapadnjak. Na jugu Jadrana pravi ljetni dan, u Dalmaciji će biti sunčano i vruće, a puhat će umjereno jugo i zapadnjak.

Ali, zato će poslijepodne stići nova i dosta snažna promjena vremena uz koju su moguće i jače oluje na cijelom području unutrašnjosti. Puhat će i ostat će dosta vjetrovito uz osjetno niže temperature. Pad će biti za desetak stupnjeva, piše dnevnik.hr.

Stoga se čuvajte, najkasnije do 16 sati u subotu sklonite sve što bi moglo letjeti, provjerite jesu li vam kante za smeće zaštićene jer biste, ako ih vjetar uključi u promet, mogli izazvati i nesreću, upozorila je prognostičarka Dunja Mazzocco Drvar.

U subotu predvečer u Istri i na Kvarneru, noću sve do Punte Planke, a u nedjelju u cik zore i dalje na jugu, ne izlazite na more na luftićima, flamingosima i sličnom i računajte na to da će dio primorskog i pomorskog prometa biti privremeno prekinut.

I na Jadranu će se promjena vremena osjetiti na sjevernom dijelu i to u obliku grmljavinskih pljuskova. U noći na nedjelju zapuhat će jaka do olujna bura koja će se proširiti na cijelu obalu u nedjelju i koja će i malo smanjiti vrućinu, što nisu dobre vijesti za one koji su planirali provesti vikend na moru.

Izvor: 24sata/Foto:Emica Elvedji/PIXSELL

Izvorni autor: Merita Arslani

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.