ČEKA SE PRIOPĆENJE USKOKA: Petoro uhićenih danas ide na ispitivanje

15.07.2021. 10:26:00

Jučer je pet osoba uhićeno zbog sumnje na korupciju.

Najzvučnije ime među uhićenima je ono Patrika Šegote, bivšeg direktora zagrebačkih Gradskih groblja koji je zaposlenik Zagrebparkinga.

On bi tijekom jutra trebao biti ispitan u USKOK-u.

Osim njega, jučer je uhićen i pomoćnik direktora u Gradskim grobljima Drago Pleša kao i dvije službenice Općinskog suda u Sesvetama.

Danas se očekuje priopćenje USKOK-a te bismo trebali saznati hoće li protiv uhićenih biti pokrenuta istraga i određen istražni zatvor.

Podsjetimo, istražuju se poslovi bivšeg šefa Groblja Šegote s poduzetnikom Nenadom Bukovcem, poduzetnikom koji je u međuvremenu preminuo. Istražitelji sumnjaju da se radi o pogodovanju u javnoj nabavi i zlouporabi položaja.

Bukovec je, sumnjaju istražitelji, imao dogovor sa Šegotom  da njegove firme dobiju građevinske poslove koje naručuje Gradsko groblje kao podružnica Holdinga.

Druga točka koja tereti Šegotu odnosi se na davanje u najam kućica za prodaju cvijeća na Mirogoju, odnosno da je Bukovac sa Šegotom imao dogovor da se mjesta za kućice dodijele tvrtkama iza kojih stoji poduzetnik.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Izvorni autor: M.P./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.