Červar najavio: ‘Ja više neću voditi Hrvatsku na Europskom i Svjetskom prvenstvu’

26.01.2020. 19:25:00

Teško je hrvatskim igračima, ali i izborniku Lini Červaru pao poraz od Španjolske 22:20.

“Trebamo biti zadovoljni. Ovo je bila rovovska bitka. Oni su imali više širine i iskustva, a mi smo imali dosta problema. Nije bilo Cindrića, vanjski igrači nisu bili raspoloženi, a njihova je obrana bila je čvrsta i jaka. Na kraju smo pokleknuli zadnjih pet minuta”, rekao je izbornik nakon utakmice pa nastavio:

“Šteta. Čestitam svojim igračima na cijelom turniru. Krvavo smo zaradili ovo finale, prisjetite se samo utakmica koje smo odigrali. Ništa im ne zamjeram, za zlato je trebalo malo više. Španjolci su iskusni igrači koji drže loptu, dugo napadaju, a i golman im je bio odličan. Trebamo ići dalje, ponosno se vraćamo kući”, rekao je Lino.

Kako se pričalo i dosad Červar će voditi reprezentaciju i u olimpijskim kvalifikacijama, ali neće na prvenstvima koja slijede.

“Zahvalan sam za sve medalje koje sam osvojio i ne mogu se ništa žaliti. Mogu s ponosom gledati na svoju karijeru. Izrastao sam u jednom malom gradu i puno sam postigao. Zahvalan sam svim igračima koje sam vodio i svim pomoćnicima. To su sve divni igrači i ljudi i nemam si što predbaciti. Ja više neću voditi Hrvatsku na Europskom i Svjetskom prvenstvu”, rekao je Červar i medalju posvetio svojoj obitelji.

Izvor: narod.hr/Foto:EPA/VALDRIN XHEMAJ

Autor: