Čestitamo hrvatskim braniteljima Werneru Iliću i Martinu Cruickshanku na uspješnom preveslavanju Atlantika

22.04.2022. 18:27:00

Povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske hrvatski branitelji preveslali su Atlantski ocean od Europe do Amerike te su tim pothvatom uvrstili Hrvatsku u ligu veslačkih nacija koje su uspjele preveslati Atlantik

Povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske hrvatski branitelji preveslali su Atlantski ocean od Europe do Amerike te su tim pothvatom uvrstili Hrvatsku u ligu veslačkih nacija koje su uspjele preveslati Atlantik.

U 83 dana hrvatski branitelji Werner Ilić i Martin Cruckshank su preveslali Atlantik od Kanarskih otoka do Bridgetowna na Barbadosu. U ovom pothvatu pokazali su neizmjernu hrabrost, snažnu volju i nesalomljiv duh, sve ono što su kao hrvatski branitelji pokazali tijekom Domovinskog rata.

Posebno valja istaknuti kako je, osim primarnoga cilja, želja naših branitelja bila  i upozoriti na veliki problem onečišćenja oceana. Stoga su cijeli pothvat izveli u skladu s ekološkim standardima a na cilj su stigli na Dan planeta zemlje koji je ove godine posvećen klimatskim promjenama.

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar hrvatskih branitelja Medved čestitao je dvojici ponosnih hrvatskih branitelja na ovom povijesnom uspjehu, izrazivši zadovoljstvo što hrvatski branitelji i umirovljeni časnici Hrvatske vojske i na ovakav način doprinose promociji naše domovine u svijetu.

Dragi Wernere i Martine, ostvarili ste svoj cilj – preveslali Atlantik od Europe do Amerike u slavu Hrvatske i uvrstili Republiku Hrvatsku u društvo 31 zemlje koje su ostvarile to postignuće. Mi u Hrvatskoj smo ponosni na ovaj vaš hvalevrijedan pothvat, te vas s radošću iščekujemo.

Ministarstvo hrvatskih branitelja pokrovitelj je projekta "Veslom preko Atlantskog oceana", koji je dolaskom na cilj dvojice hrvatskih branitelja uspješno realiziran.

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja/Foto:MHB

Izvorni autor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.