Čestitka ministra Banožića u povodu 30. obljetnice ustrojavanja 9. gbr “Vukovi”

28.10.2022. 11:22:00

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je u petak 30. obljetnicu ustrojavanja 9. gardijske brigade “Vukovi” i obljetnice ustrojavanja motorizirane bojne Vukovi, istaknuvši da su njezini pripadnici bili ste stup obrane Like, ali i udarna snaga u oslobodilačkim akcijama, od Maslenice do Oluje.

“Čestitam vam od srca veliku obljetnicu – trideset godina od ustrojavanja Devete gardijske brigade, legendarnih Vukova. Bili ste stup obrane Like, ali i udarna snaga u oslobodilačkim operacijama i akcijama, od Maslenice, Medačkog džepa, obrane Velebita, Ljeta 95. i Oluje. Svugdje gdje ste djelovali neprijatelj je osjetio snagu Vukova, odlučnost prekaljenih branitelja, naše garde!”, istaknuo je u čestitki Banožić.

U molitvama i sjećanjima su nam poginuli Vukovi, oni čija je žrtva u temeljima naše današnjice, dodao je.

U čestitki pripadnicima proslavljene ratne brigade “Vukovi”, ministar obrane poručio je da su bili i ostali primjer kako hrvatski branitelji brane i oslobađaju jedinu domovinu Hrvatsku – bez kalkulacija, srcem, znanjem, beskrajnim domoljubljem. “Hvala vam za veliko djelo slobode!”, naglasio je Banožić.

Ministar obrane istaknuo je da današnja hrvatska mladost kroz motoriziranu bojnu Vukovi čuva uspomenu na ratnu gardu.

“Vi, ratni Vukovi, primjer ste današnjoj mladosti, vašim nasljednicima! Današnja hrvatska mladost kroz motoriziranu bojnu Vukovi čuva uspomenu na ratnu gardu i prenosi s ponosom duh zajedništva i slobode koji ste vi u sve nas usadili. Jer Vukovi su uvijek bili Prvi među jednakima!“, stoji na kraju čestitke ministra obrane pripadnicima proslavljene ratne 9. gardijske brigade “Vukovi” i pripadnicima motorizirane bojne “Vukovi”.

Izvor: Nacionalno.hr/PDN/Foto:nacionalno/Mario Banožić

Izvorni autor: Nacionalno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.