Čestitka potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda povodom 27. obljetnice VRO Bljesak

01.05.2022. 11:41:00

Slaveći našu pobjedu, prisjećamo se 51 hrvatskog branitelja čiji je život zaustavljen u Bljesku, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja – njihovom krvlju plaćena je naša sloboda

Poštovane obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja,
poštovani hrvatski branitelji, ponosni sudionici VRO Bljesak,
dragi prijatelji,
 
čestitam vam 27. obljetnicu Bljeska, pobjedničke vojno-redarstvene operacije u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije pokazale svu svoju moć.
 
U manje od 32 sata hrvatske snage - 7200 vojnika i policajaca - oslobodile su 600 četvornih kilometara privremeno okupiranog hrvatskog teritorija i omogućili povratak prognanika u zapadnu Slavoniju.
 
Slaveći našu pobjedu, prisjećamo se 51 hrvatskog branitelja čiji je život zaustavljen u Bljesku, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja – njihovom krvlju plaćena je naša sloboda.
 
Njihova žrtva zauvijek je ugrađena u temelje hrvatske države i ostaje trajno sačuvana u sjećanju hrvatskog naroda, a njihovo domoljublje  uzor je i poticaj generacijama. Vječna im slava i hvala!

Hvala i svima vama koji ste branili i oslobađali našu domovinu od velikosrpke agresije, bez vaše spremnosti na žrtvu ne bi bilo ni naše samostalne države, to Hrvatska neće i ne smije zaboraviti.
 
Danas više nego ikada svjesni smo važnosti i značenja mira, slobode i neovisnosti, vrijednosti za koje smo se prije tri desetljeća spremno žrtvovali i koje i danas odgovorno štitimo.
 
Očuvajmo ono naše zajedništvo koje nas je dovelo do konačne pobjede u Domovinskom rat jer samo zajedno možemo uspješno odgovoriti na sve izazove s kojima se suočavamo.
 
Budimo ponosni na našu povijesnu ulogu u stvaranju hrvatske države i ostvarenju tisućljetnog sna hrvatskoga naroda, izvjesimo zastave u sjećanje na veličanstvenu pobjedu u Bljesku i u zahvalu svima koji su svojom žrtvom pridonijeli slobodi koju imamo.
 
Neka nam vječno živi naša jedina Hrvatska!

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja/Foto:MHB

Izvorni autor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.