Cetinski kraj bez vode zbog puknuća magistralnog cjevovoda

20.07.2022. 11:10:00

 Više od 40 tisuća potrošača u cetinskom kraju i splitskom i omiškom zaleđu ostalo je bez vode zbog puknuća magistralne vodovodne cijevi u naselju Ruda, no kvar je saniran. 

Kvar je saniran u srijedu ujutro oko četiri sata, potvrdio je direktor Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine Josip Mioč te dodao da će se opskrba normalizirati do kraja dana.

"U tijeku je punjenje sustava što će potrajati jer je sustav potrebno polagano vraćati u pogon kako se ne bi stvorili neki novi problemi, ponajviše povezani s tlakom", rekao je Mioč.

Bez vode je dio Sinja, naselja: Brnaze, Glavice, Turjaci, Radošić, dio Lučana, Bajagić, Gljev, Čačijin dolac, grad Trilj, općine Otok i Dicmo. Također i Muć, Neorić, Sutina, Postinje, Dugopolje, Koprivno, Lećevica, Dugobabe, Gizdavac, Nisko, Blato na Cetini, omiška Nova Sela i Srijane.

Iz Vodovoda pozivaju na strpljenje i razumijevanje.

Izvor: hina/Foto:Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.