Četnik iz ’91. sudjelovao u emisiji ‘Farma’: Izbacili ga zbog nacionalizma (VIDEO)

12.04.2024. 10:19:00

U organizaciji regionalne Srpske demokratske stranke, u baranjskom selu Jagodnjak 21. travnja 1991. održan je miting nezadovoljnih Srba s kojega su u javnost odaslane dotad nezamislive prijetnje ratom.

Srpski narodni poslanik Milan Paroški tada je govorom nadmašio Šešeljeve prethodne poruke mržnje poručivši tamošnjim Srbima: “One koji kažu da ovo nije srpsko možete ubiti kao kera kod tarabe”. 

Da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada, pokazalo se 2010 godine kada je Paroški kao srpski političar sudjelovao u kontraverznoj emisiji “Farma”, no zbog nacionalističkih ispada – niti tamo nije ostao. Izbačen je nakon što je muzičara Bakija vrijeđao na nacionalnoj osnovi govoreći mu da je “musliman”, ističući pritom svoje srpstvo, a što je po ugovoru ove emisije izričito zabranjeno. (Nacionalistički ispad Paroškog na 1:25)

Nije promijenio retoriku

Što se tiče njegova huškačkog govora u Jagodnjaku, do njega je došlo nakon što su srpski teroristi izbačeni s okupiranih Plitvičkih jezera, zbog čega je u travnju pokrenuta lavina nezadovoljstva u krajevima gdje su Srbi činili većinu.

Srbijanski političar i četnički vojvoda, Vojislav Šešelj bio je pokretač eskalacije velikosrpskog nezadovoljstva. Već 1. travnja blokirane su ceste oko Vukovara, a u epicentru pobune, na barikadama s kojih se pucalo, nalazio se Šešelj sa svojim dobrovoljcima iz Srbije. (Paroški na velikosrpskom mitingu)

Gostujući pred TV kamerama izjavio je da bi u sastav Srbije trebala “ući srpska Slavonija, srpska Dalmacija i Dubrovnik”, dok bi zapadna granica išla linijom “Virovitica – Karlovac – Karlobag”. Isti dan Šešelj je boravio u Kninu gdje je pobunjenicima obećao da će im u pomoć poslati 10 tisuća četnika. Šešelj se potom 14. travnja opet pojavio na mitingu u Borovom selu, gdje je uz Gorana Hadžića okupljene poticao na rat.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: S.V./Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.