ČETVRTFINALE EUROPSKE LIGE: Jakić i društvo zaustavili Xavijevu Barcu! Pogledajte dva čudesna gola i poništeni penal

08.04.2022. 07:39:00

Leipzig i Atalanta odigrali su 1:1, baš kao i West Ham i Lyon, a Braga je srušila Rangerse
 
  

E. Frankfurt - Barcelona 1:1 (Knauff 48' / Torres 66')

Braga - Rangers 1:0 (Ruiz 40')

West Ham - Lyon 1:1 (Bowen 52' / Ndombele 66')

RB Leipzig - Atalanta 1:1 (Zappacosta 58' a.g. / Muriel 17')


U prvom susretu četvrtfinala Europske lige Eintracht je u Frankfurtu odigrao 1-1 protiv Barcelone, a identičnim rezultatom je završio i susret između West Hama i Lyona.

Braga je pobijedila Rangers s 1-0, dok su u prvom susretu večerašnjeg programa RB Leipzig i Atalanta također odigrali 1-1. Uzvratni susreti su 14. travnja.

Eintracht je pružio odličan otpor favoriziranoj Barceloni, a u pojedinim dijelovima utakmice njemački sastav je bio i bolji.

image
 DANIEL ROLAND Afp

Domaćin je već u 6. minuti imao sjajnu priliku. Bila je to brza kontra, Jesper Lindstrom je povukao te povratnom loptom uposlio Djibrila Sowa koji je iz sjajne situacije promašio gol.

>>> PONIŠTENI JEDANAESTERAC POGLEDAJTE OVDJE <<<

U 19. minuti uzvratili su gosti, no Pierre-Emerick Aubameyang nije bio precizan. U 38. minuti srpski sudac Srđan Jovanović je dosudio kazneni udarac za Eintracht nakon starta Sergia Busquetsa nad Rafaelom Borreom, međutim nakon asistencije VAR-a sudac je promijenio odluku.

>>> POGODAK KNAUFFA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Bolju igru njemački sastav je okrunio vodstvom u 48. minuti, a sjajan pogodak je postigao Ansgar Knauff. Međutim, katalonski velikan je uspio izjednačiti nakon "tika-taka" akcije, koju je u 66. minuti u pogodak pretvorio Ferran Torres.

>>> POGODAK TORRESA ZA 1:1 POGLEDAJTE OVDJE <<<

Novi problemi za Eintracht stigli su u 78. minuti kada je Tuta zaradio drugi žuti karton, pa je Eintracht do kraja utakmice igrao s igračem manje. Hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić za Eintracht je odlično igrao do 88. minute.

image
 DANIEL ROLAND Afp


Identičnim rezultatom je završio i susret između West Hama i Lyona.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je engleski sastav ostao s igračem manje nakon što je zbog oštrog prekršaja isključen Aaron Cresswell. "Čekićari" su poveli u 52. minuti golom Jarroda Bowena koji je pucao unutar šesnaesterca, lopta je pogodila nekoga, promijenila smjer i ušla pored nemoćnog golmana.

image
 GLYN KIRK Afp

Lyon je uspio izjednačiti u 66. minuti, odbijanac je pokupio Tanguy Ndombele i zakucao loptu u mrežu. Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić nije nastupio za domaćine.



Rezultatom 1-1 završio je i prvi susret večerašnjeg programa između RB Leipziga i Atalante.

Gosti su poveli u 17. minuti golom Luisa Muriela, a izjednačio je Davidea Zappacosta pogodivši u 58. minuti vlastitu mrežu. Joško Gvardiol je za RB Leipzig igrao do 73. minute, dok je Mario Pašalić u gostujućem sastavu proveo 61 minutu.

Bila je to odlična utakmica s dva gola, promašenim kaznenim udarcem, a još tri puta su igrači gađali okvir gola.

Gosti su poveli u 17. minuti golom Luisa Muriela na asistenciju Davidea Zappacoste. Domaćin je mogao izjednačiti u 24. minuti, Andre Silva je pucao, no pogodio je lijevu stativu. Okvir gola pogodio je i Mario Pašalić u 44. minuti.

Muriel je opasno zaprijetio i u 53. minuti, ali je Peter Gulacsi odlično obranio. Pet minuta kasnije njemački sastav je dobio sjajnu priliku za izjednačenje. Merih Demirel je napravio prekršaj u kaznenom prostoru, a sudac Michael Oliver pokazao na bijelu točku.

Andre Silva je izveo kazneni udarac, no Juan Musso je sjajno obranio. Međutim, u nastavku akcije je Leipzig ipak izjednačio, a autogol je zabio Davide Zappacosta koji je pokušao izbiti loptu nakon ubačaja iz kornera, no pogodio je vlastitu mrežu.

Leipzig je mogao okrenuti rezultat u 82. minuti, ali je Dominik Szoboszlai nakon dobrog centaršuta u šesnaesterac, pogodio prečku.

Jedinu pobjedu večeri u Europskoj ligi ostvarila je Braga porazivši Rangers s 1-0.

Pogodak odluke zabio je Abel Ruiz u 40. minuti. Borna Barišić je za Rangers igrao od 62. minute.

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.