Cijeli Pakrac moli za oporavak omiljenog HEP-ovca: ‘Darko uopće nije trebao ići na teren...‘

28.01.2021. 08:27:00

- Darko uopće danas nije trebao biti tamo. Naime, on uopće ne radi iskapčanja struje. Dvojica njegovih kolega su poslani na iskapčanje struje kod tog čovjeka. Međutim, dogodio se neki kvar na stroju pa su ga dignuli. Jedan od kolega bio je pored vozila, drugi u košari, a Darko je dizao košaru kada je taj čovjek s balkona na njih bacio bombu. Jedan od Darkovih kolega je viknuo: "Baca nešto na nas!", ali bilo je prekasno da pobjegnu - ispričao je jedan prijatelj teško stradalog radnika HEP-a za MojPortal.

Darko je u pakračku bolnicu dovezen bez svijesti. Dva šrapnela su mu se zabila u glavu, a nekoliko šrapnela završilo je u abdomenu. Nakon što su mu pakrački liječnici pružili pomoć, odlučeno je da ga se transportira u Zagreb na operaciju. 

Prevezen u KBC Zagreb

Prema posljednjim informacijama iz KBC Zagreb, Darko je zadobio višestruke ozljede abdomena i ima teške ozljede glave. Njegovo je stanje za sada stabilno iako zapravo još uvijek neizvjesno.

 • Sve su ozljede zbrinute, pacijent je trenutno izvan životne opasnosti, slijede mjere intenzivnog liječenja i praćenja pacijenta - rekao je abdominalni kirurg KBC-a Zagreb dr. med Željko Jelinčić za HRT.
 • - Nakon evaluacije svih ozljeda, nađena su tri gelera u području glave, od kojih je jedan prodro u lubanjsku šupljinu, geler u području prsišta koji nije prodro u prsište, više gelera u području abdomena, trbuha, koji su povrijedili jetru i na više mjesta tanko crijevo, te mnoštvo gelera po nogama, rekao je Jelinčić.

  Zbog besmislenog krvoprolića koje se dogodilo, u Pakracu je zavladala velika tuga i zato cijeli grad moli za njegov oporavak. 

  Njegovi kolege prošli su, srećom, s lakšim ozljedama i životi im nisu u opasnosti, ali Darko je prošao najgore. 

  Darko je u Pakracu i Lipiku pa čak i u Daruvaru na glasu je kao dobar i omiljen čovjek. Svi koji ga znaju, reći će vam da je riječ o sportskom tipu i humanistu koji je uvijek bio spreman pomoći drugima. Upravo zbog njegove vedrine, ali i sportskog duha, uvjereni su da će se u potpunosti oporaviti.

  Darko živi sam u kući u Pakracu jer su mu djeca već odrasla, a u međuvremenu se počeo družiti sa ženom s kojom je ponovno pronašao ljubavnu sreću. 

  - Darko je cijeli svoj radni vijek u HEP-u. Za njega se bez zadrške može reći da je ugledni građanin Pakraca. Doslovno ne bi mrava zgazio. To će vam svi u gradu reći, pitajte bilo koga - rekla nam je jedna njegova prijateljica iz Daruvara koja ne može vjerovati što mu se dogodilo.

  Zbog toga što je uvijek spreman pomoći je i ove nesretne srijede otišao na teren pomoći kolegama koji su otišli iskopčati struju, ali im se pokvario o stroj kojeg je on trebao osposobiti.

  Nova godina kod Gline

  O njegovoj spremnosti da bude uz onoga kome je pomoć potrebna najbolje svjedoče njegova djela. Primjerice, nakon što je razorni potres krajem prošle godine unesrećio brojne ljude u Petrinji, Glini i Sisku, Darko nije trebao previše razmišljati. Brzo se organizirao s kolegama iz HEP-a i krenuo u pomoć ljudima koji su u razornoj prirodnoj katastrofi ostali bez krova nad glavom. 

  Darko je 30. prosinca 2020. godine, samo dan nakon razornog potresa, bio s kolegama iz HEP-a u Novom Selu Glinskom gdje su pomagali oko raščišćavanja kuća i uvođenja struje. Jedan od komentara na njegovom Facebook profilu ispod posta iz Novog Sela Glinskog glasi: "Neki od najboljih ljudi što je Elektra iznjedrila...".

 • U dopisivanju s prijateljima, Darko je rekao da se najvjerojatnije vraća u Pakrac 1. 1. 2021, što znači da je i Novu godinu proveo na terenu pomažući unesrećenim ljudima. 

  Na Staru godinu Darko i njegova ekipa iz HEP-a popravljali su od potresa raspadnutu trafostanicu u Strašniku. U postu na Facebooku je napisao: "Evo da osposobimo i taj strašni Strašnik.."

  Kada su mu prijatelji vidjeli fotografije raspadnute trafostanice, pitali su ga: "Nije valjda da će te ulaziti u tu Domino kućicu?", a Darko je odgovorio: "Nego šta, pa to su HEP-ovci!"

  Posljednja fotografija koju je objavio na svom Facebook profilu prikazuje njegovu čizmu u sada već svima poznatom blatnjavom glinskom terenu. Datum objave je 1. siječnja. Novu godinu proveo je spašavajući tuđu imovinu u mjestima u kojima možda nikad prije nije ni bio. To dovoljno govori o kakvom se čovjeku radi, piše MojPortal.

Izvor: Jutarnji list

Izvorni autor: Mojportal.hr/Nikica Puhalo

Autor: