ĆORIĆ O NABAVI I CIJENAMA PLINA: ‘Ovakav skok cijena plina nitko nije očekivao i nije se mogao predvidjeti’

07.02.2022. 13:53:00

Nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić govorio je o nabavi i cijenama prirodnog plina. Rekao je da “ovakav skok cijena plina nitko nije očekivao i nije se mogao predvidjeti, a takva metodologija se 2016. smatrala optimalnom”, objavio je N1.

Na pitanje je li vrijeme pokazalo da su pogriješili izborom takve metodologije, Ćorić je odgovorio kako nije, jer trenutnu situaciju nitko nije mogao predvidjeti.

“Promjena metodologije u ovom trenutku neće donijeti ništa”, istaknuo je.

Rekao je da zasad ne može reći koliko će točno cijene plina porasti.

“Vidio sam u medijima da je to 30 posto. Logika je da ćemo morati iznaći sredstva za to, na teret državnog proračuna. Ako je točna teza o 30-postotnom pvećanju, riječ je o 55, 56 milijuna kuna više”, naglasio je ministar.

Ponovio je da se nalazimo u fazi golemog skoka cijena plina i nafte.

Što se tiče pomoći poslodavcima, Ćorić je rekao da su svjesni udara zbog visokih cijena plina, a na GSV-u o tome nisu razgovarali.

“GSV je bio koncipiran sa šest točaka, došli su na drugu. Pomoć poslodavcima nije bila. Razgovarali smo prošli tjedan s HGK-om, HOK-om, HUP-om, svjesni smo udara”, istaknuo je.

Dodao je da su vaučeri za građane sigurni, “uvećani i povećani u opsegu”.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Robert Anic/PIXSELL

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.