Ćorić pojasnio tko će biti izuzet od zabrane rada nedjeljom

07.05.2021. 19:27:00

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić govoreći o zabrani rada nedjeljom kazao je da Vlada želi ispuniti svoje programsko obećanje, a to je da nedjelja bude dan rezerviran za prijatelje i obitelj i to za sve naše građanke i građane

'Većina građana po anketama koje smo radili podupire neradnu nedejlju u trgovinama jer je to veliki sektor koji je najizloženiji radu nedjeljom. Držimo da takvim zakonskim rješenjem možemo onima koji su najugroženiji omogućiti da imaju nedjelju za obitelj, kazao je Ćoriću RTL-u Danas.

Na riječi velikih poslodavca da bi 10 posto zaposlenih moglo ostati bez posla Ćorić je kazao da u cijelom nizu sektora imamo problem s radnom snagom i da misli da neradna nedjelja ne bi dovela do otpuštanja.

'Svi koji tako olako stavljaju u koš s drugim danima i misle da je profit najvažniji trebali bi možda osam sati provesti na blagajni pa onda komentirati kako to izgleda', istaknuo je.

Dodao je da što je više iznimki, to je zakon ranjiviji pred Ustavnim sudom i upravo zbog toga će iznimke biti minimalne.

'To će biti samo trgovine u onim objektima koji su infrastrukturno važni, poput zračnih luka, kolodvora, benzinskih crpki i bolnica, ali neće ih biti previše. 16 nedjelja pretpostavlja mogućnost da vrh turističke sezone plus nekoliko tjedan a oko blagdana budu pokriveni i da trgovački lanci, koji se najviše opiru, mogu namiriti najveći dio potrošnje koja se tada odvija.U ostalim nedjeljama će se prometi prirodno preliti na dane oko vikenda, kada i jesu najveći prometi, prema fiskalizaciji', uvjeren je Ćorić.

Upitan za privatizaciju Podravke kazao je da je takva informacija netočna i da će Podravka će ostati u vlasništvu države koliko je i sada.

Izvor: tportal.hr/Foto: Dražen Lapić

Izvorni autor: V. B.

Autor: