COVID-19 NA POLJUDU: Odgođena nedjeljna utakmica Hajduk - Slaven Belupo

12.02.2021. 18:59:00

Odluka o tome hoće li se 21. veljače igrati s Dinamom znat će se sljedećeg tjedna

Hajduk je poharao koronavirus, klub je službeno izvijestio o sedam slučajeva zaraze i zbog toga je povjerenik natjecanja Prve HNLJosip Brezni, odgodio utakmicu Hajduk Slaven Belupo koja se trebala igrati u nedjelju s početkom u 17.05 na Poljudu.

- Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. siječnja 2021. godine, kojom je dano ovlaštenje povjereniku natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da se u nekom klubu HT Prve lige potvrdi zaraza kod najmanje petorice igrača, neophodno je donijeti odluku o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođena utakmica odigrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno - rečeno je u priopćenju povjerenika za natjecanje Prve HNL.

Kada će se odigrati utakmica Bijelih s Belupom, nije jednostavno pitanje, jer samoizolacija u kojoj se nalazi kompletna momčad Hajduka čini izglednom i odgodu sljedeće prvenstvene utakmice Bijelih, a to je derbi s Dinamom koji je na rasporedu sljedeće nedjelje, 21. veljače na Poljudu.

- Pratit ćemo liječničku dokumentaciju koja stiže s Poljuda, ali jasno je da je moguća i odgoda utakmice Hajduk - Dinamo - kazao nam je povjerenik za natjecanje Josip Brezni.

Moguća je odgoda, jer sve momčadi koje uđu u samoizolaciju najmanje deset dana su izvan treninga i logičnim se nameće zaključak da će Hajduk nakon Belupa biti prisiljen odgoditi i derbi.

- HNK Hajduk ovim putem obavještava javnost o tome da su petorica igrača prve momčadi i dva člana stručnog stožera pozitivni na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osoba pozitivnih na virus. Na osnovu uputa nadležnog epidemiologa NZJZ-a SDŽ svi igrači i članovi stručnog stožera zajedno sa sportskim direktorom, a koji su zajedno bili na putovanju u Rijeci i Osijeku, morat će u propisanu samoizolaciju. Nakon svih obavljenih dodatnih testiranja obavijestit ćemo javnost o eventualnom broju novozaraženih - glasi službeno izvješće s Poljuda radi kojeg je i zatražena, za sada prva, odgoda prvenstvene utakmice s Belupom.

NAKON JESENI BEZ ODGODE SADA SE SVE ZAKOMPLICIRALO

Odluka o tome hoće li se 21. veljače igrati s Dinamom znat će se sljedećeg tjedna, a ukupnu situaciju oko novih termina prvenstvenih utakmica koje će Hajduk propustiti radi zaraze koronavirusom na Poljudu dodatno komplicira i natjecanje Kupa. Utakmica osmine finala Bijelih sa Zagrebom premještena je s 24. veljače na 3. ožujka, a to je termin kada su se već trebale igrati četvrtfinalne utakmice Kupa. Tako će Hajduk, ako odgodi i dvoboj s Dinamom u veljači, taj susret na Poljudu najvjerojatnije igrati u travnju, a zaostalu utakmicu s Belupom tijekom ožujka kada bi Bijele uz prvenstvene utakmice mogla dočekati i dva susreta Kupa, jer ako eliminiraju Zagreb, u četvrtfinalu bi s Goricom u gostima mogli igrati 31. ožujka ili 7. travnja kada su planirane utakmice Kupa.
Već se jasno nameće gusti raspored koji će sačekati Hajduk, jer povijest prošlojesenskih odgoda uslijed koronavirusa jasno govori kako su sve momčadi odgađale dva kola u nizu. Po svemu sudeći ni Hajduk neće biti izuzetak, a time će Bijeli ući u novi ritam dviju utakmica tjedno koji će ih čekati u ožujku i travnju. Jesen su Bijeli prošli bez ozbiljnijih posljedica, nisu nijednom tražili odgodu zbog korone, ali na proljeće je bilo kobno sedam dana zajedničkog boravka prilikom spajanja gostovanja u Osijeku i Rijeci.

Izvor: sportske.jutarnji.hr/Foto:SCREENSHOT

Izvorni autor: Jurica Radić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.