Crni rekord u PGŽ-u! Danas čak 1.082 zaraženih uz preko 40 posto pozitivnih testova: ‘Omikron je očito tu’

05.01.2022. 10:13:00

To je očekivano obzirom na božićne i novogodišnje blagdane i nepridržavanje mjera, kaže Danijela Lakošeljac

U Primorsko-goranskoj županiji danas je srušen apsolutni rekord u broju dnevnih slučajeva zaraze koronavirusom – pozitivne su čak 1.082 osobe.

 

Testirano je 2.648 osoba, pa je udio pozitivnih ogromnih 40,86 posto.

 

Broj aktivnih slučajeva značajno se povećao i danas iznosi 4.237 osoba. U zadnja 24 sata ozdravilo je 227 osoba.



 

“Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas za 2 pacijenta veći od jučerašnjeg i iznosi 105. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 13 pacijenata, jedan više nego jučer. Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su preminule dvije necijepljene osobe od COVID-19 bolesti; po jedna s prebivalištem u PGŽ-u i Ličko-senjskoj županiji”, priopćio je jutros županijski stožer.

 

Rekordne brojke potvrdila je u emisiji Dobro jutro Hrvatska i epidemiologinja Danijela Lakošeljac.

 

“Danas, nažalost, doista imamo rekord. To je očekivano obzirom na božićne i novogodišnje blagdane i nepridržavanje mjera. Istina je da je PGŽ procijepljena više od ostatka Hrvatske, kod nas je cijepljeno 69 posto odraslih. Ali očito se nismo dovoljno držali mjera, a tu je i omikron koji se brzo širi”, rekla je Lakošeljac.

 

Istaknula je i da su u PGŽ-u dosad potvrđena dva slučaja gripe, oba kod mlađih osoba, dok flurone zasad nema.

 

 

Izvor: novilist.hr/Foto: Goran Kovačić PIXSELL

Izvorni autor: Novi list

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.