Crveni alarm DHMZ-a u nekoliko regija: Evo gdje temperature idu do blizu 40

23.08.2023. 10:15:00

U nastavku cijelog tjedna Hrvatske nastavlja se toplinski val koji može utjecati na zdravlje.

Danas će biti pretežno sunčano te vruće i vrlo vruće.

U unutrašnjosti poslijepodne lokalno jači razvoj oblaka uz mogućnost za poneki pljusak s grmljavinom ili malo kiše, osobito na sjeverozapadu. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 37 °C. 

Crveno upozorenje zbog toplinskog vala

Crveni meteoalarm je zbog toplinskog vala upaljen u tri regije – riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj.

“Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama”, upozorava DHMZ.

Žuto upozorenje zbog jakih vrućina izdano je za osječku, zagrebačku i gospićku regiju, dok je u narančastom kninskom području. 

Foto: DHMZ

U četvrtak kao u srijedu pa u petak i subotu malo stabilnije

“Idućih dana more još malo toplije jer neće biti jačeg vjetra, a ni toplinski val ne posustaje – i dalje obilje sunčanog vremena, vrlo tople noći te neugodno vrući dani, pri čemu će i UV indeks i dalje biti vrlo visok. Na kopnu također do subote pretežno sunčano i vruće, a noći će se pružati sve manje osvježenja, posebno u urbanim središtima. Ipak uz lokalno jači razvoj oblaka moguć je i pokoji pljusak, ponajprije u četvrtak.”, prognozirala je za HRT  Petra Mikuš Jurković  iz DHMZ-a.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: M.P./Foto: snimka zaslona/YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.