ČUDO USRED KRIZE: Beba se rodila u vozilu Hitne! Sumnjali su da je majka zaražena koronom, pa sve stavili u izolaciju!

30.03.2020. 14:22:00

Beba iz okolice Vrbovca rođena je noćas  u vozilu Hitne medicine Zagrebačke županije. Sumnjalo se da je majka zaražena COVID-19, a sumnje su na svu sreću otklonjene.

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec noćas u 22:40 sati je upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak.

Ekipa hitne: doktorica Kristina Vučemilo, medicinski tehničar Goran Tvorić, koje je vozio Marko Rožić, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu.

Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s ljudima sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola kod ginekologa.

Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Tim KB Merkur je spremno dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s dr.med. Miom Buršić, specijalizanticom ginekologije.

Zdrava curica je rođena u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice, a tim KB Merkur odmah je preuzeo novorođenče.

S obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, majka je prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

I za kraj lijepe vijesti – majka je negativna na COVID-19, ona i beba se uspješno oporavljaju u KB Merkur.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.