CULEJ Nekad sam takve poput Beljaka zatvarao u policiji, on je oličenje truleži hrvatskog društva

13.01.2020. 20:10:00

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak zgrozio je hrvatsku i svjetsku javnost komentarom na Twitteru u kojem odgovara na tvrdnje o više od 100 atentata koje je u inozemstvu provela UDBA. Oštar odgovor na njegov komentar dao je saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej ističući kako je Beljak oličenje truleži hrvatskog društva.

Renato Rančić je u Twitter komentaru istaknuo da je njegova obitelj bila meta atentata te da je u inozemstvu od 1945. do 1990. godine UDBA počinila preko 100 političkih atentata u hrvatskim zajednicama (SAD, Njemačka, Kanada i Australija).

Odgovor Kreše Beljaka je u najmanju ruku šokantan. 

"Više od 100? Očito ne dovoljno. Vidjeli smo tko je napravio s*anja i pokrenuo sve ratove od 1991. do 1999. godine. To su bili fašisti na području bivše Jugoslavije i ostalim zemljama koji su uspjeli pobjeći od UDBA-e", napisao je Beljak.

Stevo Culej žestoko je napao Beljaka zbog takvog komentara.

"Krešo Beljak je oličenje truleži hrvatskog društva. On je samo jedan od onih koji se usuđuje progovoriti, kako o prošlosti, tako i o mnogim događanjima u Hrvatskoj, na svoj izvorni način. On to progovara, istinski iz srca, a onda mu kasnije mozak reagira pa se pokaje", započeo je Culej.

Culej: Neka se Beljak uhvati sa Stazićem u kolo pa neka plešu

Culej smatra kako nije samo Beljak u cijeloj ovoj priči. 

"Pokajao se zbog peglanja svog imidža, kako u svoj stranci, tako i u hrvatskom društvu. I nije on jedini. Ima ih još takvih u Hrvatskom saboru. Onih koji nisu htjeli ovu državu i koji je ne doživljavaju kao svoju. Oni su nešto drugo očekivali. U toj priči je i Nenad Stazić. Neka se Beljak uhvati s njime u kolo pa neka onda plešu", istaknuo je Culej referirajući se na, kako kaže, "mračnu Beljakovu prošlost".

U ponedjeljak ujutro Krešo Beljak ispričao se javnosti zbog svog komentara istaknuvši da mu je "žao što se iz njegove objave dalo zaključiti kako podržava politička ubojstva, a to, naravno, nije istina".

Hoće li ga isprika izvući iz ove situacije?

"Njegov obraz ukaljan je u Hrvatskom saboru. Ja se čudim ljudima koji su uopće izabrali takvu jednu spodobu da ih predstavlja. Ja sam nekad takve zatvarao u policiji", zaključio je Culej u razgovoru za Direktno.

Izvor: Direktno.hr/Foto:Marko Lukunić/PIXSELL

Izvorni autor: Alen Vlahović

Autor: