DA MU SE NAĐE Ilegalni arsenal zaplijenjen na imanju u Gornjim Bogićevcima kod Nove Gradiške

09.12.2021. 17:17:00

Arsenal ilegalnog naoružanja policija je u utorak zaplijenila tijekom pretrage imanja 50-godišnjaka u Gornjim Bogićevcima kod Nove Gradiške koji je zbog toga prijavljen kazneno i prekršajno.

 

Na 50-godišnjakovu imanju policija je pronašla automatsku pušku “rumunjku”, tri vojna karabina, malokalibarsku pušku, poluautomatsku pušku „PAP“, pušku marke „Winchester“, zračnu pušku, šest ručnih bombi, ručno izrađenu kuburu, 1678 komada raznog streljiva te više dijelova vatrenog oružja i spremnika za streljivo.

 

Zaplijenjeno oružje bilo je u ilegalnom posjedu, zbog čega policija protiv vlasnika podnosi kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

 

Protiv 50-godišnjake je podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

 

Iz policije podsjećaju da u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija” mogu dragovoljno predati oružje i sve druge potencijalno opasne predmete.

 

Za razliku od 50-godišnjaka iz Gornjih Bogićevaca koji će odgovarati kazneno i prekršajno svi koji dragovoljno predaju oružje i druge opasne predmete neće biti sankcionirani, prenosi Jutarnji.

Izvor: Hrvatski glasnik/ Foto: MUP

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.