'Dajem podršku Juričanu, a u zatvor ću ići čim se oporavim'

24.01.2020. 15:47:00

Nazvao sam ga i dao mu podršku. Ustavno pravo svakoga je da može prosvjedovati. Mi smo isto bili procesuirani i sve sudove smo dobili. Ako treba, svjedočit ću za njega i na sudu, rekao nam je Josip Klemm.

Dario Juričan dobio je 700 kuna kazne jer komunalni redari smatraju da je on organizirao postavljanje šatora ispred Zagrebačkog holdinga. Juričan se u svom odgovoru na prekršajni nalog u sarkastičnom tonu pozvao i na prosvjed branitelja ispred njihovog resornog ministarstva u Savskoj. Rekao je da će pozvati kao svjedoke i organizatora prosvjeda, Josipa Klemma, bivšeg zapovjednika specijalne policije, te Đuru Glogoškog, ali i Kolindu Grabar Kitarović, Mirka Ljubičića Švepsa, Antu Deura, Milijana Brkića i Milana Bandića koji su podupirali prosvjed. Ono što Juričan vjerojatno i nije očekivao je da će dobiti potoporu organizatora.

- Nazvao sam ga i dao mu podršku. Ustavno pravo svakoga je da može prosvjedovati. Mi smo isto bili procesuirani i sve sudove smo dobili. Neka pročitaju Ustav. Ako treba, svjedočit ću za njega i na sudu – rekao nam je Josip Klemm.

Klemm je inače trebao biti na odsluženju jednogodišnje zatvorske kazne zbog štete svojoj tvrtci, ali je imao prometnu nesreću.

- Idem to odraditi čim se oporavim. I to bez obzira što nisam nikoga oštetio i već sam bio odgovarao za taj prekšaj. Vjerujem u pravni sustav ove zemlje – rekao je Klemm.

Izvor: 24sata/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Ivan Pandžić

Autor: