Dalić ga je vratio, možda i neočekivano, ali očito od njega očekuje reakciju poput Kramaričeve

22.09.2021. 15:35:00

 Izbornik je pokazao stav da će kod njega i dalje svi najbolji igrati za reprezentaciju

Zlatko Dalić u ponedjeljak je na web stranici HNS-a objavio popis igrača za listopadsku akciju Vatrenih. Jedino svojevrsno iznenađenje je poziv Josipu Brekalu. Izbornik je za HNS među inim kazao:

- Cipar i Slovačku već smo pobjeđivali u ovom ciklusu i prihvaćamo ulogu favorita u obje utakmice, ali ponavljam - moramo biti na svom maksimumu. Uvjeren sam da će pozvani igrači uspješno odgovoriti tom izazovu.

Dalić je nakon Eura zauzeo kurs da u nacionalnoj vrsti igraju samo nogometaši koji su spremni, u formi i pozitivno djeluju na ozračje. Tada je izostavio Rebića, Brekala, Petkovića, Vrsaljka, Badelja, Kalinića i Bradarića, sedmoricu s EP-a. Iz jednog, drugog ili oba razloga. Izbornik je tijekom ljeta već bio odlučio da osim njih neće pozvati niti Kramarića, no Andrej je odlično krenuo u sezonu s tri asistencije, a Budimir se ozlijedio. Dalić je s njim obavio ozbiljan razgovor i u zadnji čas upisao je na rujansku listu i njegovo ime. Izbornik je zamjerio pojedinim igračima zbog ponašanja ili komentara u medijima koji su po njemu rušili atmosferu u ekipi, tako i Kramariću što se usporedio sa Šukerom dajući do znanja da nije sretan ako sjedi na klupi. To je, kako tvrdi pojedinci, na reprezentaciju djelovalo kao atomska bomba. Prema našim informacijama, u tom razgovoru krajem kolovoza Kramarić se posuo pepelom i obećao da više neće davati intervjue.

image
 MILAN SABIC/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA

Kako je momčad u rujnu djelovala skladno i bitno popravljenog štimunga, računali smo da Dalić neće vraćati nikoga od privremeno gurnutih u stranu, da će ih duže držati “na ledu”. No, kako je Kramarić jako dobro reagirao, bio angažiran i borben na terenu, očito izbornik vjeruje da će jednak odgovor u igri dobiti od Brekala, koji nije ni imao osobitu minutažu na startu sezone, pa je prešao iz Wolfsburga u Torino. Zato ga za rujan nije ni imalo smisla zvati, a vukli su se neki repovi od Josipovih reakcija još iz ožujka koje se izborniku nisu svidjele...

image
 JB AUTISSIER/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Izbornik je pokazao stav da će kod njega i dalje svi najbolji igrati za reprezentaciju, ako su spremni, te ukoliko su naučili lekciju s Eura o hijerarhiji i odnosima u momčadi, kako se problemi ne bi ponavljali. Čini se da je svakog tko je u formi spreman nazvati i obaviti ozbiljan razgovor i vratiti među Vatrene osim - Rebića! On ga je javno proglasio čovjekom zbog kojeg reprezentacija na Euru nije bila uspješna. Mnogi će kazati da se bez isprike neće vratiti u reprezentaciju, što je logično. Bez reda i međusobnog poštovanje u ekipi nema ni atmosfere ni uspjeha. Pretpostavljamo kako Dalić vjeruje da je to svima dao do znanja. U rujnu je to tako izgledalo, a sad ćemo vidjeti...

Prvi put je na popis stavio Josipa Stanišića i Kristijana Jakića, što je zapravo očekivano, a nije pozvao igrače koji nemaju minutažu. Tako su Duje Ćaleta-Car i Ante Budimir dobili tek pretpozive. No, ako do tada zaigraju, a to bi Budimir mogao, nije isključeno da ga naknadno uvrsti.

Izvor: sportske.hr/Foto: Profimedia

Izvorni autor: Dražen Antolić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.