Dalić: "Ivanu je teško, ali nećemo filizofirati"

27.06.2021. 16:20:00

Hrvatska nogometni izbornik Zlatko Dalić i Marcelo Brozović najavljuju Španjolsku iz Kopenhagena


Iza Vatrenih teška je noć u kojoj su ostali bez Ivana Perišića za utakmicu osmine finala Eura protiv Španjolske (ponedjeljak u 18h na Parken Stadionu).

HNS je sinoć objavio kako Perišić zbog pozitivnog nalaza na koronavirus mora u samoizolaciju i neće konkurirati za Španjolce.

Kako su lošu vijest o Perišiću i Daliću primili reprezentativci i kako će to utjecati na momčad? Kako izostanak hrvatskog velikana mijenja Dalićeve taktičke postavke, tko će ga zamijeniti?

To su samo neka od pitanja na koja će odgovore dati Dalić i Brozović na posljednjoj press konferenciji uoči Španjolske.

Koliko će nam nedostajati Perišić?

"Svi znamo koliko je Ivan bitan za ekipu, ali imamo puno igrača koji ga mogu kvalitetno zamijeniti. Tko god uđe dat će sve od sebe", rekao je na početku Brozović.

Busquets je srce Španjolske, kod nas si ti taj. Hoće li taj dvoboj u sredini odlučiti?

"Tko se više nametne bit će u velikoj prednosti. Možda to neće odlučiti, ali će imati veliki utjecaj", objasnio je Brozović.

Je li rješenje da se Španjolcima pusti posjed, pa da se ide u kontru?

"Da, ali ne cijelu utakmicu. Moramo imati osmišljene akcije", kaže Brozović.

Španjolci su dosta samouvjereni, jel naši igrači prate medije? Malo o psihološkoj pripremi.

"Mi se ne trebamo obazirati tko što govori. Mi poštujemo svakoga. Mi njih nećemo podcijeniti, a na kraju ćemo vidjeti tko je bio u pravu. Mi znamo što želimo, to je prolazak među osam", rekao je Dalić.

Što vam je rekao Perišić?

"Rekao je da mu je žao, da mu je teško, ali moramo se tome prilagoditi. On će biti naš navijač i ako Bog da priključit će nasm se za sedam, osam dana. Nije mu lako, u životnoj je formi, ali eto...", rekao je Dalić.

Tko će zaigrati umjesto Perišića?

"Na toj lijevoj strani imamo najširi izbor igrača. Tu su Brekalo, Oršić, Rebić, možda i Ivanušec. Nećemo tu previše filozofirati. Ivana je teško nadomjestiti, ali imamo kvalitetna rješenja za to."

Koliko izostanak Perišića mijenja koncepciju s obzirom na pratećeg beka?

"Teško ćemo nadomjestiti Ivana. Španjolci su se sigurno pripremali za Ivana i sada će sigurno nešto promijeniti. Mi ćemo tražiti rješenja. Imamo igrača koji to mogu dobro obaviti", rekao je izbornik.

Stanje u ekipi nakon pozitivnog Perišićevog nalaza?

"Bio je šok, ali mi se pridržavamo svega što moramo. Mi sa svoje strane radimo sve da do toga ne dođe", kaže Dalić.

Šanse protiv Španjolske?

"Šanse su nam podjednake, mi ne želimo reći da smo od nekoga lošiji", zaključio je Dalić.

Izvor: sportske.hr/Foto: Screenshot

Izvorni autor: Sportske novosti / Foto: Screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.