Dalić: Ovaj ciklus je bio sjajan

08.09.2021. 08:20:00

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon uvjerljive je igre i sigurne 3-0 pobjede protiv Slovenije u Splitu rujanski ciklus kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru u kojem je u tri utakmice osvojeno sedam bodova ocijenio odličnim.

“Cijela današnja utakmica je bila na visokoj razini, ali i cijeli ovaj ciklus od tri utakmice je bio sjajan. Bili smo motivirani, puni energije, igrali dobro i osvojili sedam bodova s kojima smo ostvarili odličnu poziciju za sebe. Čestitam dečkima, ali i navijačima koji su nas došli podržati. Poljud je poslao poruku koliko cijeni i koliko voli svoju reprezentaciju bez obzira koliko neki pokušavaju da je obezvrijede. Ne sumnjam da će isto takva podrška biti i u Slavoniji u listopadu”., izjavio je Dalić za Novu TV.

Rezultati ostvareni u utakmicama protiv Rusije u Moskvi, Slovačke u Bratuslavi te Slovenije u Splitu još više dobijaju na težini jer su ostvareni bez lidera i kapetana momčadi Luke Modrića.

“Ovo je pobjeda i za našeg kapetana uz poruku: Luka, čekamo te u listopadu. Imamo kvalitetu i kad igramo kao momčad, mi to dobro radimo”.

Posebno je Dalić pohvalio obranu.

“U zadnjih pet utakmica u kvalifikacijama nismo primili gol, što je fantastično. Napravili smo korak prema Kataru, ali treba to potvrditi”.

Mrežu Slovenije na Poljudu “načeo” je ljubimac domaće pubike Marko Livaja, kojemu je to bio prvi pogodak za reprezentaciju.

“Jako dobro smo ušli u utakmicu, bili smo svjesni da u prve dvije utakmice možda nismo napadački bili na potrebnoj razini. Bili smo bolji u svakom segmentu igre i zasluženo smo pobijedili. Ovo mi je sigurno jedan od najdražih golova, namjestilo se baš tako da zabijem prvijenac za reprezentaciju na svom stadionu. Ne može biti bolje, stvarno sam ponosan, a ovo mi samo daje još više snage da još više radim i da se dokazujem svakoga dana, jer ovo se brzo zaboravi. Odradili smo dobor ovaj ciklus, uzeli sedam bodova u tri utakmice od kojih su dvije bila teška gostovanja. U listopadu ćemo biti favoriti u obje utakmice protiv Cipra i Slovačke i nadam se da ćemo uzeti šest bodova”, kazao je Livaja.

Konačni rezultat postavio je još jedan Splićanin Nikola Vlašić.

“Svaka čast svim stadionima, ali ja bih da se svaka utakmica igra u Splitu, jer svaki put kada igramo ovdje atmosfera je čudesna. Što se utakmice tiče, čim smo zabili prvi gol shvatili smo da Slovenija nije na našoj kvalitetnoj razini. U ožujku smo u Ljubljani izgubili jer su oni postigli prvi gol i onda se povukli pa nam je bilo teško igrali, ali sada kada smo mi prvi zabili onda je to bila jednosmjerna ulica prema pobjedi”, izjavio je Vlašić.

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Hina/Foto: Slavko Midzor

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.