DAMBRASKAUSKAS: "Nećemo čekati godinama, trofej želimo - odmah"

25.05.2022. 19:45:00

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas je najavio derbi s Rijekom u finalu Hrvatskog nogometnog kupa
 
  

Hajduk u finalu Hrvatskog nogometnog kupa u četvrtak od 19 sati na Poljudu dočekuje Rijeku. Bijeli se bore za trofej koji bi im uljepšao sezonu u koju su završili na drugom mjestu u prvenstvu. Utakmicu s Rijekom najavili su trener Hajduka Valdas Dambrauskas i prva zvijezda kluba Marko Livaja.

"Nije važno jesmo li spremni, nego ono što ćemo sutra napraviti. Imamo plan i znamo što moramo napraviti. Finala su čudna. Odlučuju detalji, malo sreće, malo više motivacije ili borbenosti u nekim ključnim trenucima. Imamo 22 igrača na raspolaganju, a u glavi imam i naš početni sastav, ali to se može promijeniti preko noći. Livaja je bio sjajan u prošlom susretu", rekao je Dambrauskas u uvodu pa dodao:

"Znamo kako će igrati rijeka, ali u finalima je sve moguće. Ne vjerujem da će utakmica biti jako atraktivna. Igramo doma i u prednosti smo. Rijeka je odlična ekipa i neobično mi je da smo ih pobijedili dva puta na Rujevici. Vježbali smo i penale, to je uvijek dio našeg treninga i dečki to vole, ali htjeli bismo pobijediti u 90 minuta. Isto želi i Rijeka, pitajte njihovog trenera."

Dambrauskas je potom rekao riječi koje svaki navijač Hajduka želi čuti.

"U Hajduku i Splitu su me prihvatili. Radili smo naporno svaki dan i davali sve od sebe. Želimo trofej što prije. Ne želimo čekati još 10 ili 20 godina! Želimo nešto vratiti našim navijačima", rekao je Dambrauskas pa se osvrnuo i na nerede nakon derbija u subotu:

"Klub je već govorio o tome. Klub i navijači su jedno i kad ozljedite jedne, pate i drugi. Boli nas zbog naših navijača. Moramo biti profesionalci i pripremiti se za susret s Rijekom i pobijediti."

Svoje viđenje je ponudio i napadač Bijelih.

"Imamo priliku uzeti trofej. To je ono zbog čega sam došao u Hajduk. U prvenstvu se uvijek može malo kalkulirati. Ovo je finale Kupa i bit će totalno drugačija utakmica od one u prvenstvu. Rijeka je dobra ekipa i bit će nam teško. Iza nas je naporna sezona, ali svi živimo za ovo. Spremni smo", rekao je Livaja pa dodao:

"Nije važno tko će zabiti, bitno je da osvojimo Kup. Neću ništa istetovirati ako osvojimo Kup, samo ako osvojimo prvenstvo. Nadam se da ćemo ga dogodine osvojiti. Dosta smo se digli ove sezone, a jedan trofej nakon devet godina bi nas podignuo na pripremama. Tu su i europske utakmice. Imamo iskusne igrače. Ako zabijemo gol, moramo napraviti što trener kaže i pobijediti."

Livaja je prokomentirao i incident u Zagrebu u kojem je jedan dječak ostao bez dresa s njegovim prezimenom.

"Čuo sam se s dječakom kojem su Bad Blue Boysi oteli dres. Ne bih tu situaciju previše komentirao. Naći ćemo se kad dođe u Split i porazgovarati. Bilo mi je žao kada sam čuo što mu se dogodilo", poručio je Livaja.

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Sportske novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.