Damir Kontrec obavlja dužnost predsjednika Državnog izbornog povjerenstva

21.07.2021. 11:59:00

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske na današnjoj sjednici donijelo je odluku da Damir Kontrec, potpredsjednik Povjerenstva, obavlja dužnost predsjednika Povjerenstva.

Člankom 8. Poslovnika o radu Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske propisana su prava i dužnosti potpredsjednika Povjerenstva, navode u priopćenju.

Stavkom 3. istog članka propisano je da ako predsjednik Povjerenstva ne odredi potpredsjednika Povjerenstva koji ga mijenja, dužnost predsjednika Povjerenstva obavlja potpredsjednik Povjerenstva kojeg izaberu potpredsjednici i članovi Povjerenstva.

U skladu s tim, a s obzirom da zbog prestanka mandata predsjednik Povjerenstva nije u mogućnosti odrediti potpredsjednika Povjerenstva koji ga mijenja, Povjerenstvo je na današnjoj sjednici odlučilo da dužnost predsjednika obavlja Damir Kontrec, potpredsjednik Povjerenstva.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.