DAN NACIONALNE SUĆUTI Cijela Hrvatska oprašta se od legendarnog trenera; pratite komemoraciju i posljednji ispraćaj Miroslava Ćire Blaževića

15.02.2023. 10:28:00

Danas će se cijela Hrvatska i glavni grad Zagreb oprostiti od Miroslava Ćire Blaževića, 'trenera svih trenera'. Komemoraciju u KD Vatroslav Lisinski - na koju su došli mnogi poznati iz svijeta sporta na čelu s hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem - te posljednji ispraćaj na Mirogoju  

Nakon što je 8. veljače u 88. godini života preminuo legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević – koji se dugo borio s teškom bolesti – tjedan dana kasnije cijela Hrvatska i glavni grad Zagreb oprostit će se od 'trenera svih trenera.'

Komemoracija započela je u 10 sati u KD Vatroslav Lisinski. Kao što je najavljeno stigao je velik broj poznatih među kojima su Blaževićevi učenici Zlatko Dalić i Branko Ivaković, zatim bivši igrači Nikola Jurčević, Niko Kovač, Aljoša Asanović, Robert Jarni, Joško Jeličić, Stipe Pletikosa i mnogi drugi.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza, na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem, zahvalio se svim uzvanicima na dolasku uvodnim govorom glasnogovornik Tomislav Pacak. Među uzvanicima su predsjednik države Zoran Milanović, zatim premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Goran Jandroković i mnogi drugi.

Također je pušten i prigodni film o karijeri Ćire Blaževića autora Ivana Blažička.

'Ćiro je u svom odlasku napravio ono što je radio cijeli život, a to je da je ujedinio cijelu Hrvatsku', kazao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Posljednji ispraćaj zapečet će od 12 sati na Mirogoju kad će biti izložen lijes Ćire Blaževića. Pogreb je zakazan od 14 sati kad će g. Blažević biti sahranjen u tzv. aleji velikana gdje je vječno počivalište velikana kao što su legendarni košarkaš Dražen Petrović, zatim glazbenici Aki Rahimovski i Rajko Dujmić, Krunoslav Kićo Slabinac i mnogi drugi.

Dodajmo kako je zbog velikog broja upita dolazak na komemoraciju bio omogućen samo osobama s pozivnicama.

Vlada RH je na telefonskoj sjednici dan prije posljednjeg ispraćaja donijela Odluku o proglašenju 15. veljače 2023. Danom nacionalne sućuti povodom smrti Miroslava Ćire Blaževića. Dan nacionalne sućuti obilježit će se isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja, priopćeno je iz Vlade.

  •  

Miroslav Ćiro Blažević karijera

Izvor: EPA / Autor: Achim_Scheidemann

Izvor: tportal.hr/Foto: fah

Izvorni autor: V.R.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.