Dan sjećanja na Velebitske junake

23.05.2021. 17:10:00

Tijekom Domovinskog rata postrojbe Specijalnih jedinica MUP-a zaposjele su Hrvatsku svetu planinu Velebit na kojoj su bile brana kroz Domovinski rat presijecanju domovine na dva djela i sa koje su kretale u sve oslobađajuće operacije RH.
Kroz njihovo bivanje na Velebitu u obrani suvereniteta RH, na toj svetoj planini svoje mlade živote ostavilo je 26 hrvatskih policajaca specijalaca. 
U spomen na svoje suborce, udruga SJP Ajkula Rijeka kao nositelj projekt,  sa svojim partnerima,  udrugom SJP Tigar Gospić i udrugom SJP Roda Varaždin,  pokrenula je inicijativu izgradnje spomenika koji je 12. svibnja 2017. godine otkrio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, na predjelu šume Rizvanuša kod Gospića.
Kao i svake godine,  tako je i ove,  21. svibnja 2021. godine,  uz poštivanje svih epidemioloških mjera održana svečanost „DAN SJEĆANJA NA VELEBITSKE JUNAKE“, te je kod spomen obilježja održan sat povijesti nakon kojega su obitelji poginulih „Velebitskih junaka“ sa predstavnicima državnih i lokalnih vlasti, te braniteljskih udruga položili vijence i zapalili svijeće.

Izvor: PDN/Foto; Specijalna policija-Fb

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.