Dan sjećanja na žrtve ustaških koncentracijskih logora. Vijence položili Milorad Pupovac i potpredsjednik Vlade Boris Milošević

24.06.2021. 20:40:00

Dan je sjećanja na žrtve ustaških koncentracijskih logora u Gospiću, Jadovnu i na Pagu 1941. godine.


Na 80. godišnjicu osnivanja logora, Srpsko narodno vijeće je zajedno s koordinacijom židovskih općina, eparhijom Gornjo-karlovačkom te Savezom antifašističkih boraca i antifašista održalo komemoraciju. Položili su vijence kod središnjeg spomenika u Jadovnu. U ime predsjednika Vlade to je učinio Boris Milošević.

''Strašna bi bila i pomisao da se Nezavisna Država Hrvatska 1941. lakše rješavala svojih Srba, Jevreja, Roma i komunista nego što se Republika Hrvatska 2021. rješava zaborava njihova stradanja i ostavštine ustaštva koju simbolizira ZDS'', izjavio je Milorad Pupovac, SNV.

Izvor: dnevnik.hr/Foto: EPA-EFE/MIRO LELAS, Vikipedija

Izvorni autor: Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.