Danas pada jedan od največih ulaznih transfera u povijesti HNL-a

21.06.2022. 10:30:00

Mladi Vatreni Boško Šutalo je u Zagrebu i tijekom dana bi trebao postati novi igrač Dinama!
   

U ponedjeljak je Boško Šutalo stigao Zagreb, tijekom utorka trebali bi se riješiti preostali detalji posla i bude li sve kako treba, potpisat će za Dinamo. Naravno, dok nije sve riješeno, ne treba staviti uskličnik na ovu informaciju, no u Maksimiru se nadaju da će Šutalo postati treće Dinamovo ovoljetno pojačanje, nakon Josipa Drmića i Roberta Ljubičića. U svakoj liniji po jedan igrač, takav je, otprilike, bio i plan Modrih uoči početka nove sezone. Prema infromacija s više strana, Boška Šutala čeka ugovor na pet godina, no, to je u ovom trenutku ionako manje važno.

Dinamo i Atalanta pregovarali su već neko vrijeme, talijanski klub tražio je u startu četiri milijuna eura, Modrima je to bilo previše, no, na kraju je ipak došlo do dogovora. Prema informacijama talijanskih insajdera klub iz Bergama nije smanjio zahtjeve i Dinamo je pristao na ta četiri milijuna plus postotak idućeg transfera, prema nekim drugim informacijama transfer će ipak biti nešto niži, a navodno postoji i opcija posudbe s mogućnošću otkupa ugovora. U svakom slučaju, radi se o jednom od najvećih Dinamovih ulaznih transfera.

image
 FRANCESCO SCACCIANOCE Nurphoto Via Afp

Boško Šutalo, hrvatski U-21 reprezentativac otišao je u siječnju 2020. iz Osijeka u Atalantu za četiri milijuna eura, a prošlu je sezonu odradio na posudbi u Veroni, kod Igora Tudora, odigrao je 24 utakmice u Serie A. Verona ga nije otkupila, pričalo se da ga želi Bologna i da bi mogao ostati u Atalanti, ali opet s upitnom minutažom, a moguće je i da bi više igrao desnog beka nego stopera. U Dinamo dolazi da bi igrao, a njegov dolazak idućih će dana sigurno donijeti provjetravanje svlačionice, očekuje se odlazak nekoga iz zadnje linije gdje su sad još Josip Šutalo, Kevin Theophile, Rasmus Lauritsen, Dino Perić, Bartol Franjić i Emir Dilaver.

Naravno, bit će loše ako dolazak Boška Šutala znači odlazak njegova prezimenjaka Josipa, koji je postao vruća roba na tržištu.

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Tomo Ničota

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.