Danas se nastavljaju pregovori Vlade i sindikata

01.12.2019. 11:06:00

Zaposleni u osnovnim i srednjim školama odbili su ponudu Vlade

Razgovori s predstavnicima sindikata u obrazovanju koji su završeni u petak navečer nakon tri sata bez dogovora, nastavljaju se danas.

Predstavnici Vlade danas će otvoriti još jednu rundu pregovora sa sindikatima u 15 sati. Sindikat hrvatskih učitelja objavio je da im je stigao poziv.

Podsjetimo, zaposleni u osnovnim i srednjim školama odbili su ponudu Vlade. Sindikati traže povećanje koeficijenta složenosti posla za 6,11 posto, dok Vlada nudi povećanje plaće u idućoj godini kroz dodatke od 3+1+1 posto, uz rast osnovice za 6,12 posto svima u javnim službama.

Premijer Andrej Plenković jučer je rekao da će i dalje razgovarati sa sindikatima. "Mi ne samo da smo bili za kompromis, nego smo i dali paket rješenja. I drugi polako počinju dolaziti sa zahtjevima o koeficijentima artikuliranim kroz medije", kazao je Plenković.

Inače, protiv Vladine ponude izjasnilo se 95,26 posto izašlih u osnovnim školama, 88,93 posto u srednjim školama i 69 posto u znanosti i visokom obrazovanju.

Izvor: Večernji.hr/Foto:Igor Kralj / PIXSELL

Izvorni autor: Lana Kovačević, Maša Ilotić Šuvalić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.