DANAS SE SUDI ‘BOJNOJ ČAVOGLAVE’: Visoki sud odlučit će hoće li Thompson pjesmu započinjati sa ‘Za dom spremni’

03.06.2020. 13:13:00

Visoki prekršajni sud danas će na općoj sjednici svih sudaca odlučivati o zakonitosti riječi “Za dom spremni” kojima započinje pjesma “Bojna Čavoglave”, Marka Perkovića Thompsona.

U veljači ove godine suci Odjela za prekršaje protiv javnog reda i mira i javne sigurnosti Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske, nisu uspjeli donijeti većinsku odluku o načelnim pitanjima koja su proizašla iz prekršajnog postupka protiv Thompsona u vezi s pozdravom “Za dom spremni” , pa je tada odlučeno da će se pitanje raspraviti na sjednici svih sudaca Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske.

Pjesma koja je u izvornom obliku izvođena gotovo 30 godina

Podsjetimo, “Bojna Čavoglave” je budnica koju je Thompson prvi put izveo 1991. godine i koju je u izvornom obliku redovito izvodio na svim koncertima unatrag gotovo 30 godina.

Hoće li “Bojna Čavoglave” biti obezglavljena početnim pozdravom i hoćemo li je ubuduće slušati u istoj verziji kao do sada, odlučit će Visoki prekršajni sud.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Izvorni autor: Snježana Vučković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.