Danas ŠTRAJK SVIH ŠTRAJKOVA Više od 20.000 ljudi očekuje se na prosvjedu učitelja u Zagrebu

25.11.2019. 08:40:00

Prosvjed u organizaciji sindikata osnovnih i srednjih škola koji štrajkaju već gotovo mjesec dana zahtijevajući povećanje plaća učiteljima i nastavnicima najavljen je za 12 sati na Trgu bana Josipa Jelačića pod sloganom Hrvatska mora bolje

Okupljanje počinje u 10 na Trgu Republike Hrvatske, potom povorka kreće prema Massarykovoj, preko Gundulićeve i Ilice do glavnog zagrebačkog trga.

Kako najavljuju sindikati, prema Zagrebu ide 200-tinjak autobusa. Uz učitelje stalo je i više od 50 sindikata – od vatrogasaca, carinika do pravosudnih policajaca. Prosvjetari ne pristaju na kompromise, a na prosvjedu u ponedjeljak očekuju 20.000 ljudi.

Glavni zahtjev štrajkaša je povećanje koeficijenata složenosti posla za 6,11 posto. Iako je iz Vlade poručeno kako se od pregovora očekuje mnogo, škole nema u cijeloj Hrvatskoj.

Na prosvjedu će se javnosti obratiti dosadašnja lica štrajka Sanja Šprem i Branimir Mihalinec te profesori iz osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja.

U Dnevniku N1 Televizije u nedjelju gostovao je predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu – Preporod Željko Stipić.

“Mislim da je sutrašnji dan prijelomnica. I ako se tome ne stane na kraj, a stati na kraj se može jedino tako da se na neki način stvar riješi, da se mi vratimo svom poslu, da se izađe u susret našim zahtjevima, tada bi priča mogla biti vrlo vrlo neugodna. Ponajprije po one koji su svojom neodlučnošću zapravo doprinijeli tome da ona ne bude razriješena već prije tjedan, dva ili možda čak tri,” kazao je Stipić.

Izvor: Dr. K./dnevno/Fotomontaža: CROPIX/Dnveno

Autor: