Danas: Sunčano i toplo, u Dalmaciji i preko 30 stupnjeva

16.09.2019. 11:40:00

Pretežno sunčano, danju vrlo toplo, u Dalmaciji i vruće. Ujutro po kotlinama i uz rijeke mjestimice magla, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu popodne umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 stupnjeva Celzijevih.

HAK: Magla na cestama

Magla jutros smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti te na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca, tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Križ te Velika Kopanica i Lipovac, A4 Goričan-Zagreb između čvorova Breznički Hum i Ivanja Reka.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno i na dionicama gdje traju radovi, izvijestio je u 7 sati Hrvatski autoklub (HAK) koji vozače upozorava da trebaju prilagoditi brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog radova na mostu Galdovo u Sisku do 28. rujna u 17 sati zatvorena je državna cesta DC36. Obilazak: DC37 Aleja Vlade Janića Cape-Strossmayerova ulica u Sisku, Aleja narodnih heroja-Ulica A. Kovačića-Ulica O. Keršovanija-most Crnac-Topolovac, DC232 Topolovac-Novo selo Palanječko. Pješačko-biciklistički promet omogućen je pješačko-biciklističkom stazom.

Na graničnom prijelazu Bregana na izlazu iz zemlje u putničkom prometu čeka se više od dva sata.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Izvor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.