Danas toplinski val i pržiona, a sutra kaos! Nevrijeme u cijeloj Hrvatskoj, munje i pijavice

18.08.2022. 08:20:00

STIŽE NEVRIJEME

Vjetar će slab i umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu umjereno, na sjevernom dijelu i pojačano jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C

Danas pretežno sunčano i vruće. Prema večeri sa zapada naoblačenje, a navečer te osobito u noći na petak ponajprije u Istri i na sjevernom Jadranu kiša i grmljavina, lokalno moguće i izraženiji pljuskovi, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda, piše 24sata .

Vjetar će slab i umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu umjereno, na sjevernom dijelu i pojačano jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

Na snazi je i meteoalarm. Za dijelove zemlje zbog visokih temperatura, a ponegdje, kao što je to područje Rijeke, i zbog grmljavinskog nevremena. 

24sata
Foto: DHMZ

Danas u cijeloj zemlji prijeti toplinski val - za veći dio zemlje opasnost od toplinskog vala je umjerena, dok je u Karlovcu i okolici visoka opasnost. 

Grmljavinsko nevrijeme i pljuskovi u petak 

U petak će biti promjenljivo i nestabilno uz mjestimičnu kišu i grmljavinu, lokalno moguće i nevrijeme te obilnije pljuskove. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren jugozapadni i zapadni, poslijepodne na sjeveru i sjeverozapadni.

Na Jadranu će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na krajnjem jugu prijepodne i dalje umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu između 23 i 26 °C. Najviša dnevna od 26 do 31, na krajnjem istoku i jugu i do 33 °C.

Za većinu zemlje je na snazi meteoalarm zbog grmljavinskih nevremena. 

Izvor: 24sata/Foto naslovnice: Ilustracija/vrućina

Izvorni autor: Tina Ozmec-Ban/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.