Danas u Hrvatskoj 1.710 novih slučajeva zaraze, 99 osoba je na respiratoru

30.09.2021. 10:22:00

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na sjednici Vlade da je broj zaraženih u svijetu premašio 233 milijuna i 867 tisuća, a broj preminulih veći je od 4 milijuna 784 tisuće.

Također je rekao da danas u Hrvatskoj imamo 1710 novih slučajeva. Udio novozaraženih je 17.68 posto.

“U bolnici je 745 osoba, na respiratoru 99 ljudi.

Broj oboljelih koji se liječi bolnicama blago oscilira, ali je najveće opterećenje u KBC Split. Patronažne sestre su prošli tjedan kontaktirale su preko 5000 starijih osoba, njih preko 76 posto odbilo je cijepljenje. Njih oko 1900 je pristalo na cijepljenje”, kazao je Beroš te dodao kako se povećava cijepljenje zdravstvenih djelatnika.

Covid potvrde

Od 4. listopada na snagu stupaju tri odluke o covid potvrdama za bolnice i pacijente i socijalnu skrb.

“Prilikom dolaska na posao pacijenti i pratnja, i zaposlenici bolničkih ustanova i zaposlenici socijalne skrbi moraju predočiti na uvid ovlaštenoj osobi. I oni koji su imali covid potvrđenim brzim testom, i oni koji su proglašeni vjerojatnim slučajevima (ali u određenom periodu), ne moraju se testirati iako nemaju covid potvrdu. Digitalnu potvrdu pacijent ne moraju predočiti kad se radi o hitnom slučaju… Ne moraju niti u primarnoj zdravstenoj zaštiti”, rekao je na Vladi šef Nacionalnog stožera Davor Božinović.

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: N1 Info / Foto: Igor Kralj

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.