Danijel Kotlar: 30 godina legendarne 113. Šibenske brigade HV-a

18.06.2021. 09:28:00

Dragi prijatelji i suborci, navršava se 30 godina od osnutka naše legendarne 113. Šibenske brigade. Imao sam tu čast biti jedan od ratnih zapovjednika i ovim putem želim vam svima čestitati ovu važnu obljetnicu kao vaš zapovjednik, prijatelj i suborac.
Prije svega moramo se sjetiti naših poginulih 71 hrvatskih vitezova i njihovih obitelji, naših preminulih i ranjenih pripadnika i slavnog ratnog puta. Naša 113. brigada bila je nositelj obrane Šibenika i šibenskog zaleđa, proslavljena u brojnim bitkama, od rujanskog rata 1991. godine i obrane na šibenskom mostu, „oba su pala“, zauzimanja vojarni,“ Južnog bojišta“, 1992. godine oslobađanje Nos Kalika i Miljevaca, vojno redarstvena operacija „Maslenica“ 1993. godine, s dijelovima postrojbi (oklopna satnija) sudjelovali u operacijama „Zima 94“, „Skok 1“ i „Skok 2“, „Ljeto 95“, a cijela brigada u „Oluji“ i „Maestralu“. Sve zadaće brigada je izvršila besprijekorno vojnički na ponos Hrvatskom narodu. Paralelno brigada je od 1992. godine postala ročna i imala je zadaću osposobljavati mlade vojnike za borbene zadaće. Kroz brigadu je prošlo oko 8 000 djelatnog i pričuvnog sastava i oko 16 000 ročnih vojnika iz cijele Hrvatske.
Budimo ponosni što smo bili sudionici tih ponosnih i slavnih dana za naš narod i pripadnici naše legendarne 113. brigade!
Radujem se sutrašnjem susretu s vama!

Izvor: 113. Šibenska Brigada ZNG - fb/Foto: Fah

Izvorni autor: Danijel Kotlar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.