"DANKE TONI" Kroos na tužan način završio veličanstvenu nogometnu karijeru

05.07.2024. 22:12:00

Ispadanjem Njemačke s Europskog prvenstva, legendarni veznjak Toni Kroos objavio je kraj svoje igračke karijere. Španjolska nogometna reprezentacija prvi je polufinalist ovogodišnjeg EURA nakon što je u četvrtfinalu u Stuttgartu svladala domaćina Njemačku sa 2-1 (0-0, 1-1) nakon produžetka.

Španjolska je povela golom Danija Olma u 51. minuti, a izjednačio je Florian Wirtz u 89. minuti. Pobjednički pogodak za Španjolsku postigao je Mikel Merino u 119. minuti.

S ovim ispadanjem Njemačke, Toni Kroos službeno je završio svoju nogometnu karijeru. Podsjetimo, Kroos se vratio iz reprezentativne mirovine upravo za ovo europsko prvenstvo kojem je Njemačka domaćin, a najavio je da će po završetku natjecanja okončati svoju karijeru.

Kroos je karijeru započeo u Hansi Rostock, odakle je prešao u omladinski pogon Bayerna. Nakon posudbe u Bayer Leverkusenu, etablirao se u prvom timu Bayerna, gdje je postao prepoznatljivo ime na svjetskoj nogometnoj sceni.

Godine 2014. Kroos prelazi u madridski Real, gdje je postao prava legenda. S Real Madridom osvojio je četiri Lige prvaka i nekoliko naslova španjolske La Lige, te upisao 463 nastupa. Posljednji nastup zabilježio je u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

Na reprezentativnoj razini, Kroosov vrhunac bio je osvajanje Svjetskog prvenstva 2014. godine, kada je Njemačka u finalu pobijedila Argentinu. Kroos je bio ključna figura u toj generaciji. Za njemačku reprezentaciju debitirao je 2010. godine, skupio je 113 nastupa i postigao 17 golova.

Izvor: PDN/Foto:AP Photo/Ariel Schalit by Guliver

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.