DANSKO ISTRAŽIVANJE: Cijepljeni imaju puno veću šansu da se zaraze Omicronom nego necijepljeni!

24.12.2021. 12:15:00

Hoće li i ovo Faktograf cenzurirati?

Istraživači u Danskoj su koristeći nacionalnu bazu zaraženih analizirali učinkovitost cjepiva protiv SARS-CoV-2. Rezultati su iznenadili mnoge.

– Već tri mjeseca nakon druge doze zaštita protiv Delta varijante pala je na 50%, a protiv Omicrona je bila -76%. Dakle cijepljeni su imali puno veću šansu da se zaraze Omicronom nego necijepljeni, upozorava znanstvenik prof. dr. Gordan Lauc.

– Ovo istraživanje vrlo jasan dokaz da su covid-potvrde koje omogućavaju cijepljenima da se ne testiraju zapravo jako štetne. Covid-potvrde su trenutno najveća prepreka normalnom funkcioniranju u Hrvatskoj i nadam se da će ih naša Vlada brzo ukinuti. Ako to ne napravi Vlada, nadam se da će Ustavni sud uvažiti ove vrlo jasne znanstvene dokaze štetnosti covid-potvrda i naložiti njihovo ukidanje’, smatra Lauc.

– Svima koji sustavno analiziraju podatke bilo je jasno da su covid-potvrde štetne čim smo vidjeli da zaštita od zaraze opada vrlo brzo nakon cijepljenja, o čemu je dokaze predočilo više članova Znanstvenog savjeta na zadnjem sastanku. Nažalost kad sam to javno izgovorio na mene se sručila kanonada napada iz kuhinje pandemijskog marketinga i Vlada se na kraju ipak odlučila uvesti covid-potvrde u javne i državne službe. Donekle su ipak uvažili znanstvene spoznaje pa ih nisu proširili i na druga područja, čime su ipak napravili manju štetu nego što je to napravila većina vlada u Europi. Jasno mi je da neće priznati pogrešku, no nadam se da će je ipak brzo ispraviti i ukinuti covid-potvrde’,  zaključuje dr. Lauc.

Istraživanje možete vidjeti OVDJE.

Izvor: Paraf.hr/PDN/Foto:screenshot

Izvorni autor: Paraf.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.