Đapić nije zadovoljan saborom Hrvatskih suverenista: Gdje su Kovačević, Vujić, Lošo, Esih?

03.10.2021. 16:10:00

Nekadašnji čelnik HSP-a i bivši kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Anto Đapić u priopćenju je izrazio nezadovoljstvo saborom Hrvatskih suverenista. 

Podsjetimo, Hrvatski suverenistima su se na utemeljiteljskom saboru u subotu u Zagrebu pridružile tri stranke: Hrvatska konzervativna stranka, Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku i Generacija obnove te će sada zajednički djelovati pod jednim imenom.

Đapićevo priopćenje o navedenom skupu prenosimo u cijelosti. 

"Evo, dočekali smo i to! Jučer u kultnoj KD Vatroslav Lisinski održan je sabor okupljanja desnice u Hrvatskoj! Hrvatskim suverenistima pridružili su se i formalno stranke Generacija obnove, Hrvatska konzervativna stranka i  stranka Neovisni za Hrvatsku! Čovjek bi očekivao kako će na jednom takovom skupu vidjeti nešto novo, snažno, vrijedno respekta, ali čini se da ćemo još morati pričekati na ozbiljan iskorak desnice u Hrvatskoj, barem kada se radi o programskim i metodološkim iskoracima! Kada politički subjekti žele prezentirati snažno svoj politički profil i snagu onda to u pravilu( barem stranke s desnog spektra) čine u KD Vatroslav Lisinski koja je na neki način postala dvorana koja simbolizira moć i uspješnost politika koje se tamo predstavljaju!

Tamo su održavani najznačajniji skupovi hrvatskih desnih stranaka od Prvog općeg sabora HDZ-a i brojnih drugih HDZ-ovih skupova, ali i snažnih Sabora i Konvencija HSP, pa i spektakularnog skupa Miroslava Škore u predsjedničkoj kampanji... Svi ti skupovi bili su demonstracija moći i snage onih koji su imali hrabrosti uzeti ovu dvoranu za pokazati ono šta nude hrvatskom narodu! Od masovnosti broja izaslanika do pokazivanja kadrovskih timova i prezentacije programa i poruka kojima želite doprijeti do hrvatskih glasača! Što smo vidjeli jučer u Lisinskom od toga? Gotovo ništa! Stotinjak ljudi, nekoliko razvijenih hrvatskih zastava, desetak faca koji su ionako već interesno povezani i tek eventualno svježe, novo lice u osobi mladog Frane Čirka i to je to!

Nismo vidjeli tamo niti Peru Kovačevića koji je bio zaštitni znak "suverenista" u europarlamentarnim izborima, niti vrhunskog intelektualca Juru Vujića, Davora Domazeta Lošu i brojnih drugih koji su pomogli da Ruža hrvatska uđe u Europski parlament koja će meni u ovom mandatu biti zapamćena po tome što je dala potporu kandidaturi Lori Vidović za europskog pučko pravobranitelja (ombudsmana)! Onoj istoj Lori Vidović koja je obilježila svoj mandat pravobraniteljice u Hrvatskoj konstantnim napadima na HOS, pozdrav ZDS, jurišala na Čavoglave itd! Po tome treba pamtiti mandat Ruže hrvatske u europskom parlamentu, jer netko tko podupire Loru Vidović ne može nositi atribut hrvatskog suverenista!

Još je jedno ozbiljno pitanje koje se nameće! Navodno su Hrvatskim suverenistima pristupili i Neovisni za Hrvatsku! Na skupu je doduše viđen gospodin Karačić, ali nije bilo gospođe Brune Esih, istinskog simbola Neovisnih za Hrvatsku! Ono što je Škoro bio za Domovinski pokret, to je Bruna Esih za NZH! Još malo šale za kraj! Ipak se nešto kreće!  Prema onome što smo čuli 'suverenisti' će imati i predsjednika i supredsjednika! Onda im predlažem da ipak naprave trijumvirat da zadovolje i trećeg sudionika ovog pokreta! Doduše i Domovinski pokret je imao dvije ovlaštene osobe, mogu i 'suverenisti'! Sve u svemu: tresla se brda, rodio se miš! Sapienti sat!", priopćio je Đapić. 

Izvor: Direktno.hr/Foto:FaH

Izvorni autor: js/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.