Dario Šimić: ‘Moj Roko je pravi, ima Mandžukićevu snagu u sebi! A Srbija ima jednog napadača kakvog Hrvatska nema"

14.10.2021. 10:02:00

Dok je sve bolji Roko Šimić briljirao protiv mladih Azera, tatu Darija zatekli smo u Beogradu...

U Beogradu je u utorak bio i Dario Šimić, kao skaut Milana gledao je U-21 Srba i Francuza. Nije na Marakani uživo gledao okršaj Srbije i Azerbajdžana, ali sreli smo ga u hotelu Radisson, gdje su bili smješteni Azeri.

Dušan Vlahović je napadač kakvog Hrvatska trenutačno nema - jasan je Šimić.

Centarfor Fiorentine dao je dva gola, jedan s bijele točke. Publika je izviždala Dušana Tadića kad je uzeo loptu za drugi "penal“ jer htjela je Vlahovićev hat-trick. Na izlazu s terena doživio je standing ovation.

Sa Šimićem smo nakon utakmice sjeli u Radissonu. Što kaže skaut Milana za Austriju, ima li tamo kakav napadač za njih, nabacili smo mu. Razvukao je osmijeh. Roditeljski.

- Možda bude.

Dok su "stari“ Azerbajdžana inkasirali tri gola u Beogradu, Roko Šimić je mladima zabio tri komada za Hrvatsku.

- Roko je pravi napadač, ima Mandžukićevu snagu u sebi, ali ja sam perfekcionist i znam što još mora dotjerati. Na čemu treba raditi. Volio bih da popravi igru glavom i za desetak posto startnu brzinu. Iako je inače brz, visok gotovo 190 centimetara, zna odigrati...

Roko razara. Ako ovako nastavi imat ćemo špicu za kakvom patimo. Neki bi ga već sada ugurali u A vrstu, malo je prerano, ali brzo, jako brzo bi to moglo doći...

- Plan je da u zimu Roko uđe u prvu ekipu RB Salzburga - kazao je Dario.

Sada zabija u drugoj ligi za Liefering.

Izvor: sportske.hr/Foto: Dražen Antolić

Izvorni autor: Dražen Antolić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.