Demantij članka: IZVANREDNA PRESICA U POLICIJI: Iznijeli detalje incidenta u kojem je teško pretučen bivši policajac i zvijezda serije ‘KT2’

20.02.2020. 09:47:00

ODGOVOR NA PISMO ODVJETNIKA  HRVOJA KRALJIČKOVIĆ ZBOG OBJAVLJENOG ČLANKA "IZVANREDNA PRESICA U POLICIJI: Iznjeli detalje incidenta u kojem je teško pretučen bivši policajac i zvijezda serije 'KT 2' "


Na adresu uredništva Portala Dnevnih Novosti pristiglo je pismo odvjetnika gosp. Hrvoja Kraljičković, a zbog objavljeng članka "IZVANREDNA PRESICA U POLICIJI: Iznjeli detalje incidenta u kojem je teško pretučen bivši policajac i zvijezda serije 'KT 2' ". objavljenog dana 14. siječnja 2020. godine.

Naime, vezano za rečeni članak i objavljivanje imena osobe koju zastupa odvjetnik Kraljičković, gdje se navodi, da smo svojim natpisom oklevetali njegovog klijenta, Leona Lučića, isti je prenesen s drugog portala ( izvor članka je naveden ispod samog članka ), a po objavi ispada da su nazočili tiskovnoj konferenciji i prenijeli točne podatke s pressice. Kako je održana tiskovna konferencija od strane policije, a po navodima portala, postavljena su pitanja, iz kojih proizlazi da je policija iznijela podatke o rečenom incidentu i osobama koje se dovode u svezu s istim i koja kaznena djela su počinjena. Kako se radilo o javnoj tiskovnoj konferenciji, smatrali smo da je članak vjerodostojan i zbog toga je kao takav i u cijelosti objavljen.

Namjera nije bila nikog diskreditirati, niti klevetati, a kamoli nekog prozivati za izvršenje kaznenog djela, te utjecati na stvaranja lošeg mišljenja spram ličnosti i djela gosp. Leona Lučića.

Također, moramo navesti da se o rečenom događaju izvještavalo putem javnih televizijskih medija, radija, mnogo "jačim" portalima, od našeg niže budžetnog, tako da smo i mi prenosili što su objavljivali drugi mediji, a objavljeni članak nije naš autorski članak, a svaki članak iz drugih medija obavezno navodimo izvor iz kojeg medija je članak preuzet i objavljen.

Shodno tome, stavljamo demanti na objavljeni članak, te isprika gospodinu Leonu Lučiću, ako smo mu prouzrokvali bilo kakve nedaće, jer objava nije bila zlonamjerna, već smo se vodili time da je bilo objavljeno na tiskovnoj konferenciji od strane policije i to smo smatrali kao vjerodostojnim za objavu članka, a ne subjektivnom objavom članka od portala od kojeg smo preuzeli vijest.

Uredništvo Portala Dnevnih Novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.