‘Desničari u pubu’ slave 4. rođendan. Pridružite im se na slavljeničkoj raspravi

23.02.2022. 12:57:00

”Desničari u pubu” danas, 23. ožujka u 19 sati u Velikom Tolku u Zagrebu slave svoj 4. rođendan i to raspravom na temu obrazovne politike.

”Obrazovanje je temelj suvremenih društava i bitan dio čovjekova puta ka uključenju u društvo. S obzirom na to, kao i na činjenicu koliki utjecaj masovno obrazovanje ima na politički odgoj pojedinca, nije nebitno kakav ćemo obrazovni sustav imati i kakve ćemo obrazovne politike zagovarati.

Trebaju li hrvatski učenici čitati Tolkiena ili Antu Tomića?

Tijekom posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj su vođene javne rasprave o obrazovnoj reformi, o lektirnim naslovima u osnovnim i srednjim školama, o STEM područjima u obrazovnom sustavu, o problemima tzv. bolonjske reforme visokoga obrazovanja, a u novije vrijeme i o prednostima i nedostatcima online nastave.

U kolikoj je mjeri nužno staviti naglasak hrvatskog obrazovanja na STEM područja? Koja je budućnost društvenih i humanističkih znanosti u informatičkom dobu? Što mislite o homeschoolingu, a što o zasebnim muškim i ženskim školama? Trebaju li hrvatski učenici čitati Tolkiena ili Antu Tomića? Hoćemo li poučavati u školama da rodovi donose djecu, da je Tuđman protjerao Srbe te da je Internet Explorer napredniji preglednik od Firefoxa?”, o svemu ovome možete sutra raspravljati na rođendanskim ”Desničarima u pubu”.

Zbog udara ljevičarskih aktivista rekordna posjećenost

”Desničari u pubu” projekt je cikličnih neformalnih druženja koju je pokrenula politička stranka mladih Generacija obnove. Na događajima se u opuštenoj atmosferi raspravlja o aktualnim društveno-političkim temama iz desnoga gledišta. Druženje je otvoreno za sve. Rasprave su moderirane, a teme se unaprijed biraju i najavljuju te svaki sudionik ima mogućnost predložiti temu budućih rasprava. Povremeno se na ”Desničari u pubu” održava i desničarski pub kviz”, kažu organizatori.

”Desničari u pubu” su pod lupu javnosti došli u srpnju 2020. godine kada su se našli na udaru ljevičarskih aktivista i portala zbog održavanja rasprave na temu ”Borba protiv LGBT+P propagande”.

Rezultat tih napada i poziva na bojkot bila je rekordna posjećenost ”Desničara u pubu”, napominju organizatori.

Tram 11 i ”Desničari u pubu”

Stolac više tražio se i prije dva tjedna na raspravi ”Glazba i desnica”, a na koju je kao uvodničar došao i Srđan Ćuk, inače redoviti posjetitelj ”Desničara u pubu”, poznatiji kao General Woo iz popularnog zagrebačkog rap sastava TRAM 11.

Događanja se odvijaju redovito od veljače 2018. godine, osim za vrijeme pandemijskih zatvaranja. Osim u Zagrebu, ”Desničari u pubu” održavaju se u Rijeci i Splitu, a dva puta su održani u Karlovcu te jednom u Varaždinu.

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto:Desničari u pubu, Tram 11

Izvorni autor: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.