DETALJI NAPADA U BEOGRADU: Iza napada u Beogradu stoji pripadnik zloglasnog pokreta. Policajac spasio svoj život

29.06.2024. 15:18:00

U Beogradu je   došlo do ozbiljnog napada, a prema izvorima, iza njega stoji pripadnik vehabijskog pokreta. Ministar unutarnjih poslova Srbije, Ivica Dačić, odmah se uputio prema bolnici kako bi dao izjavu o incidentu. Prema njegovim riječima, napadač je nosio samostrel u vreći i nekoliko puta prilazio kućici u kojoj je policajac sjedio, navodno da bi ga "nešto pitao" .

Ministar Dačić je napad okarakterizirao kao teroristički čin. Identitet napadača još uvijek nije poznat, ali su preventivno uhićene još neke osobe koje su bile povezane s vehabijskim pokretom. Liječnici su potvrdili da je policajac M. J. životno ugrožen i da je i dalje u operacijskoj sali . "Zadržali smo još jednu osobu preventivno, koja se nalazila u blizini policijskih objekata," dodao je Dačić, naglašavajući da su te osobe već poznate policiji.

"Riječ je o ljudima koji su prešli s naše vjere na muslimansku," izjavio je Dačić. Policajac je u svjesnom stanju prevezen u bolnicu gdje će biti podvrgnut operaciji. Sve okolnosti napada i mogući motivi se još uvijek ispituju .

RTS javlja da je napadač prišao kućici gdje se nalazio pripadnik Žandarmerije zadužen za osiguravanje ambasade, otvorio vrata i pucao mu u vrat. Identitet napadača i dalje se utvrđuje, a očevid je u tijeku .

Svjedoci koji su prolazili pored izraelske ambasade u trenutku napada kažu da su čuli rafal. "Bilo je strašno, čuo se rafal. Ubrzo su se čule sirene sa svih strana. Stanje opsadno," rekli su za Telegraf .

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić istaknuo je da je policajcu spasilo život to što nije izvadio strijelu. "Liječnici kažu da mu je to možda spasilo život. Uspio je u takvom stanju da se obrani i pucao je u napadača. Mislili smo da će preživjeti kako bismo saznali više. Imao je i nož. Suština je da se radi o terorističkom napadu povezanom s vehabijskim pokretom," izjavio je Dačić tijekom obraćanja javnosti .

Izvor: PDN/Foto:Snimka zaslona

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.