DHMZ: Danas oblačno uz povremenu kišu, u Dalmaciji većinom sunčano

18.02.2020. 08:52:00

Vrijeme danas u većini krajeva umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše, uglavnom u gorskim i središnjim predjelima te na sjevernom Jadranu. U Dalmaciji većinom sunčano, osobito prijepodne.

Vjetar će okrenuti na slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u Slavoniji i sjeverozapadni, a na Jadranu će zapuhati sjeverozapadnjak i bura, prema kraju dana podno Velebita i jaka.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 8 i 13, na Jadranu 13 i 18 °C.

STANJE U PROMETU

HAK: Kolnici su mokri i skliski, u Dalmaciji magla

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u dijelu Dalmacije. Kolnici su mokri i skliski na cestama u Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. Na većini ostalih cesta vozi se bez posebnih ograničenja. Na dionicama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje.

Najava radova:
– do 15.3.2020.god. zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) u Pločama voz se uz privremenu regulaciju prometa;
– do 02.03. na državnoj cesti DC1 Đurmanec (DC207) – Polje Krapinsko (A2), sanacija je nadvožnjaka Žutnica, vozi se naizmjence, jednim trakom uz regulaciju semaforima;

Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3):
– zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
– zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.

Podsjećamo vozače motornih vozila da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenoga do 31. ožujka.

Dnevno.hr

Izvor: Dr. K./dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.