DHMZ: Danas pretežno ili djelomice sunčano te u većini krajeva vruće i sparno

28.07.2022. 07:14:00

Pretežno ili djelomice sunčano te u većini krajeva vruće i sparno. I dalje ne posve stabilno pa su mjestimice mogući pljuskovi s grmljavinom, vjerojatnije poslijepodne, osobito u unutrašnjosti Dalmacije i gorju, no malo kiše još može pasti ujutro na istoku. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, podno Velebita i jaka, a danju sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 31 do 36 °C.

Vremenska prognoza za sutra

Pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne je uz jači dnevni razvoj oblaka moguć poneki pljusak s grmljavinom, ponajprije u gorju te dijelovima središnje Hrvatske. U noći na subotu jače naoblačenje s kišom, moguće i nevremenom zahvatit će sjeverni Jadran i zapadne predjele unutrašnjosti. Vjetar u unutrašnjosti slab, duž obale ujutro ponegdje umjerena bura, a danju većinom sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 24 i 27 °C. Najviša dnevna od 31 do 36 °C.

Izvor: DHMZ/Foto:screenshot/DHMZ

Izvorni autor: DHMZ/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.