DHMZ: Vremenska prognoza

06.07.2022. 07:21:00

U Slavoniji i Baranji te osobito u Dalmaciji prevladavat će sunčano. U ostalim krajevima će naoblaka biti promjenljiva, ponegdje uz moguće malo kiše, ujutro uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a popodne na zapadu središnje Hrvatske. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeveroistočni. Na Jadranu će umjerena do jaka bura malo oslabjeti te okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 29 do 34 °C, u gorju malo niža, prognozira DHMZ .

Prognoza vremena za četvrtak

Već od jutra postupan porast naoblake sa zapada. Od sredine dana mjestimične kiše bit će najprije u središnjim predjelima i Gorskom kotaru, zatim i na sjevernom Jadranu, a navečer i u Slavoniji i Baranji. Najviše sunčana vremena i uglavnom suho bit će u Dalmaciji. Vjetar na kopnu slab, popodne i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, dok će slaba do umjerena bura prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, duž obale između 21 i 26 °C. Najviša dnevna većinom od 29 do 32, no u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj između 21 i 28 °C.

Izvor: DHMZ/Foto:screenshot/DHMZ

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.