Đikić žestoko prozvao Plenkovića i Stožer: ‘Umanjivali su opasnost dok ne prođu proslave’

09.01.2022. 10:55:00

Da širenje omikrona u Hrvatskoj nije iznenađenje, za Jutarnji je istaknuo ugledni hrvatski znanstvenik Ivan Đikić.

“Današnja slika širenja omikrona gorka je realnost, na koju sam, s brojnim stručnjacima, javno upozoravao da će se dogoditi. Pisao sam i osobno premijeru i ministru zdravlja o ovoj opasnosti, prije svega zato što Hrvatska ima jako nisku razinu cijepljenja i omikron se može brže i opasnije širiti među populacijom, pogađajući posebno starije i necijepljene osobe.

Nažalost, Stožer nije želio testirati na vrijeme, umanjivao je brojeve i opasnost dok nisu prošle sve ‘proslave’. Imali smo potpuno krivu komunikaciju Vlade i Stožera prema građanima. Za razliku od naše, u mnogim drugim zemljama EU uvedene su preventivne mjere koje su bile prilagođene opasnosti u njihovim sredinama. Spasili su veliki broj života. Kod nas četvrti i peti val spajaju jer mi uopće nemamo adekvatne mjere i ljudi se ismijavaju s takvom politikom i mjerama”, upozorio je Ivan Đikić, profesor na Sveučilištu Goethe u Frankfurtu, za Jutarnji list.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/N1/screenshot

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.