Diljem Jadranske obale danas akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe

10.08.2022. 09:25:00

Diljem Jadranske obale u srijedu će se provoditi akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe, pod nazivom “Sigurna plovidba 2022 II“, a bit će nadzirana područja u nadležnosti svih lučkih kapetanija, priopćilo je jutros Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture.

Akcija “Sigurna plovidba 2022 II“ provest će se danas od 9 do 18 sati.

Tijekom provedbe pozornost će se posvetiti inspekcijskome nadzoru putničkih brodova u nacionalnoj plovidbi, namijenjenih za jednodnevne izlete i višednevna krstarenja. Pri tome će se pojačano nadzirati valjanost brodskih svjedodžbi i dokumenata, broj članova posade i svjedodžbe o osposobljenosti članova posade i drugo.

Prva ovogodišnja akcija Sigurna plovidba održana je 22. srpnja.

Ovom ponovljenom akcijom želi se upozoriti i podsjetiti na važnost pridržavanja pravila sigurnosti plovidbe, osobito u vremenu kada u Jadranskom moru plovi veliki broj domaćih i stranih plovila, s konačnim ciljem zaštite svih sudionika pomorskog prometa, ističu iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

(Hina)

Izvorni autor: HINA/Foto:HINA/ Damir SENČAR/ ds

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.