Dinamo je na pripremama dobio pravo pojačanje za prvih 11! Kopić je ‘odledio‘ i Tolića, Špikića...

18.01.2022. 18:35:00

Dinamo je odradio pola priprema, a novi trener u kratkom vremenu uspio napraviti dosta dobroga...
 
  

Dinamo je odradio pola zimskih priprema, odigrao je i dvije utakmice, s Olimpijom (2:0) i Koperom (4:2). U srijedu, 19. siječnja od 14.30, Modre čeka zaključni rovinjski sraz protiv Domžala, a po povratku u Zagreb generalna proba za nastavak sezone protiv Sturma, koja je zakazana za 23. siječnja od 14.00.

Što smo mogli zaključiti u dosadašnjem dijelu priprema? Modri su u liku Petra Bočkaja sigurno dobili pravo pojačanje. Pero Bombardero se odmah uklopio u momčad, funkcionira odlično na lijevoj strani, a pokazuje i sve ono što smo znali i prije, ima bogomdani udarac, ljevica radi kao precizna “haubica”. Dinamo je doveo pojačanje za prvih jedanaest i to se odmah vidi.

Međutim, trener Kopić može biti zadovoljan jer je mogao saznati da u rosteru ima kvalitetnih igrača koji su svojevremeno došli kao nova lica, ali koje trener Krznar nije adekvatno koristio ili su dobivala minutažu na kapaljku. Često smo jesenas pisali o tome kako su Modri zapravo promašili s dovođenjem igrača jer se praktički nitko nije nametnuo. No, očito je bio problem u Krznaru, kojeg je pokolebao onaj početni prvenstveni poraz od Slaven Belupa (0:2) u Maksimiru, u strahu su bile velike oči, pa se bivši trener odlučio za “sigurnu varijantu”, vrlo malo je rotirao i davao prilike nekim dečkima u koje je klub investirao.

A Dinamo je igrao ogroman broj utakmica, standardni dečki su polako “kopnjeli”, stigla je kriza, pa je Krznar morao otići. Željko Kopić sigurno neće ponoviti tu pogrešku jer u Rovinju je mogao zapaziti da svi ti dečki koji su stigli u prošlom prijelaznom roku ili onom prije njega imaju itekako velikih kvalitativnih aduta i mogu biti jako važni na proljeće. Marko Bulat, recimo, djeluje izvrsno, njegova predstava protiv Kopera bila je odlična, također i na svakom treningu pokazuje ogromni talent. Dario Špikić isto tako nudi sliku igrača koji zaslužuje pravu minutažu, iskazuje one igre koje je nudio u Gorici i mladoj reprezentaciji. Prodoran je, brz, agilan, rastrčan.

Često smo se pitali zašto, recimo, Marko Tolić nema minutažu. Gotovo da se pokrenula medijska kampanja “dajte mu igrati”. Međutim, Krznar nije bio dio te kampanje. Tolić ovdje u Rovinju također djeluje odlično, čini nam se da kod Kopića neće “patiti” kao što je “patio” kod Krznara. Na proljeće će po onome što pokazuje sigurno imati minutažu jer dečko to jednostavno zaslužuje. Deni Jurić također djeluje jako dobro, vratio se u dobrom stilu nakon neugodne ozljede, nudi sliku opasnog napadača željnog igre, s Komnenom Andrićem borit će se za drugo mjesto kad su špice u pitanju jer Bruno Petković je “number one”.

Šteta što je zbog epidemiološkog protokola zakasnio Daniel Štefulj, ali i on je u završnici jesenske polusezone pokazao da s pravom može računati na svoju priliku. Lijepo je to saznanje za Kopića, ali i za klub jer je stigla potvrda da bivše investicije nisu novac bačen u vjetar.

Još jedan igrač zaslužuje poseban osvrt. O Luki Menalu je riječ. Kad bi ovog trenutka, na polovici priprema, radili neku analizu, mogli bismo zaključiti da je upravo on vjerojatno trenutačni dobitnik priprema. Na srazu s Olimpijom bio je prvo ime utakmice, u sudaru s Koperom također je bio odličan, uz bok najboljem na toj utakmici, Marku Bulatu. Željko Kopić je na ovim pripremama odledio “zaleđene” igrače koji su stigli u Dinamo i u koje se počelo sumnjati. Dinamove investicije su se počele naplaćivati s odgodom.

Također, a to se mora apostrofirati, odlično se na pripremama predstavlja i najmlađi, 18-godišnji Martin Baturina, koji je najesen također bio u “bunkeru”. Kopić je u ovom kratkom vremenu uspio napraviti dosta dobroga...

2:0 dobio je Dinamo prvu test-utakmicu s Olimpijom

4:2 svladao je Dinamo u drugom testu momčad Kopera

Izvor: sportske.hr/Foto: GNK Dinamo

Izvorni autor: Davorin Olivari

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.